Klaus Iohannis, apel la români cu o seară înaintea alegerilor. Îndemnul la vot scris cu fontul și culorile PNL

Şefulu Statului a postat, pe pagina de Facebook, un mesaj prin care îndeamnă românii să iasă la vot. Chiar dacă nu pomeneşte numele vreunui partid, lucru interzis în ziua de dinaintea alegerilor, mesajul e scris în culorile galben-albastru ale PNL, iar fontul este folosit de partid la alte mesaje electorale.

05 dec. 2020, 23:58
Klaus Iohannis, apel la români cu o seară înaintea alegerilor. Îndemnul la vot scris cu fontul și culorile PNL

Klaus Iohannis, apel la români cu o seară înaintea alegerilor. De altfel, nu e străină nici imaginea cu autostrăzile, unde PNL a folosit-o pentru campania electorală şi le promite românilor că în noul mandat infrastructura ţării va fi pusă la punct.

Klaus Iohannis, apel la români cu o seară înaintea alegerilor. Anunţul făcut de şeful statului

Preşedintele României a adăugat o imagine a primului tunel de autostradă finalizat în România, cel de la Săcel, Sibiu, alături de textul „Hai la vot! Tu decizi viitorul României!”. Mesajul a fost adăugat la ora 20:00 și a fost pus și ca fotografie de copertă a paginii președintelui României. Acesta nu face referire în mod direct la niciun partid, lucru ce ar fi fost interzis în preziua alegerilor.

Potrivit Legii (Art. 98 din Legea 208/2015, punctul t) încălcarea prevederilor art. 16; continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum și sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, o anumită alianță politică, alianță electorală, organizație a cetățenilor aparținând unei minorități naționale ori un candidat independent este interzisă.

Klaus Iohannis, apel la români cu o seară înaintea alegerilor. Îndemnul la vot scris cu fontul și culorile PNL
Klaus Iohannis, apel la români cu o seară înaintea alegerilor. Îndemnul la vot scris cu fontul și culorile PNL

Preşedintele României, declaraţie pe ultima sută de metri, pentru scrutinul din 6 decembrie

„Peste numai două zile suntem așteptați la urne pentru a decide direcția în care va evolua România în următorii patru ani.

Folosiți cu înțelepciune această putere uriașă. Alegeți cu responsabilitate, cu gândul la prezent, la modul în care va arăta România mâine.

Există reguli sanitare stricte, astfel încât riscul de infectare să fie redus la minimum. Dacă fiecare dintre noi va respecta normele, nu vor fi motive suplimentare de îngrijorare.

Vă îndemn să veniți în număr cât mai mare la urne. Începem să întrezărim sfârșitul acestei teribile pandemii, odată cu vaccinurile.

Mandatul pe care voi mi l-ați dat e de a construi România normală și sunt decis să-l duc la îndeplinire. Urmează patru ani fără alte alegeri, avem o șansă istorică la o guvernare stablă care să aplice acele reforme mereu amânate.

Votul trebuie să conducă la o majoritate solidă, capabilă să lucreze în beneficiul românilor. Voi conduce personal acest efort de coagulare a tuturor forțelor democratice și reformiste.

Pentru a intra într-o nouă etapă, România are nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi. Dragi români, pe 6 decembrie Vă aștept pe toți la vot.”, a spus Iohannis.

Citeşte şi: Alegeri parlamentare 2020. Ludovic Orban: „Românii care au avut încredere în PNL şi în Klaus Iohannis, trebuie să voteze cu aceia care au arătat că sunt capabili să dezvolte România”