Klaus Iohannis ascunde în continuare destinaţia vacanţei. Purtătorul de cuvânt: Au fost comunicate datele care au fost necesare

Preşedintele Klaus Iohannis ascunde în continuare destinaţia vacanţei, după tot scandalul cu poza spion, care îl arăta într-un aeroport din Spania. Purtătorul său de cuvânt spune că a fost o deplasare privată, despre care Cotroceniul a comunicat durata.

11 sept. 2016, 16:27

Administraţia Prezidenţială a anunţat în perioada 17 – 25 august că preşedintele României va avea o deplasare privată în Germania. Klaus Iohannis a plecat în cursul zilei de miercuri, din București, cu o cursă de linie. „Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, efectuează, în perioada 17 – 25 august a.c., o deplasare privată şi a plecat în cursul zilei de astăzi, din Bucureşti, cu o cursă de linie, în Republica Federală Germania”, potrivit Preşedinţiei, care nu face alte precizări.

Klaus Iohannis ar fi plecat la părinţii săi care locuiesc în Germania, însă la scurt timp a apărut o fotografie care a stârnit controverse. Jurnaliştii de la Antena 3 au publicat o imagine despre care susţin că l-ar arăta pe preşedintele Klaus Iohannis pe aeroportul din Palma de Mallorca, în condiţiile în care Preşedinţia a transmis într-un comunicat că acesta plecase în Germania.

Întrebată despre vacanţa cuplului prezidenţial, purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a declarat, duminică, la Palatul Cotroceni, că au fost comunicate datele care au fost necesare.

„Administraţia prezidenţială a făcut o comunicare foarte clară că e o deplasare privată, intervalul desfăşurării deplasării şi exact destinaţia din clipa în care a început acea deplasare privată. Acestea sunt singurele informaţii care creionează contextul concret. Preşedintele nu s-a ascuns în niciun fel, semn că a putut fi fotografiat. Nu a existat ascunziş. Au fost comunicate datele care au fost necesare”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Vezi si: Povestea tumultuoasă a Mădălinei Dobrovolschi. Vezi cine este tânăra de 32 de ani, noul purtător de cuvânt al preşedintelui

Klaus Iohannis a anunţat la sfârşitul lunii august noul purtător de cuvânt al său, funcţie rămasă vacantă după plecarea scriitoarei Tatiana Niculescu Bran în aprilie 2015. Mădălina Dobrovolschi, fostă Puşcalău, este noul purtător de cuvânt al preşedintelui, a anunţat Klaus Iohannis.

„Mă onorează această propunere, acest nou rol pe care mi-l asum începând cu această seară”, a declarat ea. „Ca jurnalist, am avut un crez pe care îmi doresc să îl port mai departe și în acest nou rol (…) — acela de a informa corect publicul. Cred că aceasta este misiunea noastră”, a spus Mădălina Dobrovolschi.

Ea a mărturisit că a avut nevoie de aproximativ două săptămâni în care să se gândească dacă acceptă propunerea pentru funcția de purtător de cuvânt.

„A fost o discuție undeva la jumătatea lunii august”, a povestit ea. „Este, până la urmă, și dorința mea, de a mă implica mai activ în ceea ce înseamnă prezența publică, pentru că îmi doresc să particip la ceea ce înseamnă schimbarea în bine a României”, a adăugat noul purtător de cuvânt al șefului statului.

Mădălina Dobrovolschi are 32 de ani și a absolvit Facultatea de Filosofie. Timp de peste 10 ani a activat în televiziune în calitate de reporter, prezentator de știri, realizator de emisiuni, moderator de talk-show.

Șeful statului nu mai avea purtător de cuvânt din aprilie anul trecut când Tatiana Niculescu-Bran și-a anunțat retragerea din această funcție.