Klaus Iohannis, în Piaţa Universităţii: PSD a adus România aproape de eşec şi este clar aşa nu se mai poate

Publicat: Sâmbătă, 10 August 2019 10:41 // Actualizat: Duminică, 11 August 2019 10:34 // Sursa: romaniatv.net

Klaus Iohannis a venit sâmbătă, la prânz, în Piaţa Universităţii pentru a fi alături de liderii PNL în ziua în care liberalii care încep campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din acest an, pentru al doilea mandat la Cotroceni. Iohannis a afirmat că PSD a adus România aproape de eşec, că aşa nu se mai poate şi că trebuie reconstruit tot.

Campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale a început sâmbătă, la ora 11.00, în Piaţa Universităţii.

"Vă mulţumesc foarte frumos că aţi venit, sper să obţinem numărul suficient de semnături. PNL este foarte, foarte hotărât să facă o acţiune ca lumea şi cred, cel puţin aşa mi-a spus conducerea partidului, că ajungem cel puţin la numărul de semnături din 2014. Şi astăzi este prima acţiune. Daţi-mi voie să vă mulţumesc vouă, celor prezenţi, pentru toţi cei care vor semna pentru candidatura mea", a declarat Iohannis.

"Am nevoie de acest semnal din partea românilor, vreau să continuăm împreună. Este important în acest moment să subliniez 'împreună', pentru că împreună trebuie să reconfigurăm statul român. PSD a dus România aproape de eşec. Este clar: aşa nu se mai poate, trebuie să reconstruim aproape tot. Suntem dispuşi, sunt dispus, ştiu cum trebuie să facem şi sunt convins că după alegerile parlamentare, la termen sau anticipate, voi coagula o echipă puternică cu care să începem să facem România normală, să facem România bine", a susţinut Iohannis în mijlocul susţinătorilor.

Întrebat dacă va merge la protestul din Piaţa Victoriei, şeful statului a precizat: "Astăzi sunt în Piaţa Universităţii împreună cu voi şi mă bucur foarte mult că suntem cu toţii împreună aici".

La lansare au venit preşedintele PNL, Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, secretarul general, Robert Sighiartău, preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, precum şi preşedinţii filialelor de sector ale PNL.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că această campanie va fi o amplă consultare publică cu cetăţenii români.

"Îl susţinem pe preşedinte KIaus Iohannis pentru un nou mandat pentru a garanta fiecărui român o Românie puternică, o Românie funcţională, o Românie respectată, apreciată în lume. (...) Considerăm că realegerea preşedintelui României este temelia pe care putem clădi trainic o Românie în care fiecare român vrea să trăiască", a mai spus liderul PNL.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că este o zi cu totul şi cu totul specială.

"În urmă cu un an de zile democraţia României a fost pusă la grea încercare, România a trecut prin una dintre cele mai grele zile din istoria ei. Iată că acum un triumf al democraţiei, după o perioadă foarte critică. (...) Putem să ne gândim la viitor cu speranţă, cu speranţa că românii vor rămâne acasă şi cu gândul că în cele din urmă vom afla ce s-a întâmplat pe 10 august şi cei responsabili vor plăti", a spus Rareş Bogdan.

El a mai declarat că preşedintele Klaus Iohannis a fost „stavila numărul unu alături de societatea civilă, de PNL, de oamenii de bună credinţă în faţa acaparării statului român".

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi, la Consiliul Naţional al PNL, unde a susţinut un discurs în care a atacat dur PSD şi a susţinut că va construi o nouă majoritate în urma votului dat de oameni la alegerile parlamentare, fie la termen, fie anticipate, spunând că „PSD trebuie să plece" şi că el îşi asumă ca obiectiv naţional viziunea unei Românii funcţionale, normale.

Conform legii, candidaţii la alegerile prezidenţiale trebuie să depună la Biroul Electoral şi listele cu semnăturile a cel puţin 200.000 de persoane.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8433
RON
16 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H