Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe, de la Ambasada Franţei

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Franței în memoria victimelor atentatului de la publicația franceză "Charlie Hebdo".

08 ian. 2015, 11:41
Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe, de la Ambasada Franţei

Klaus Iohannis a semnat în registrul de condoleanțe deschis la Ambasada Republicii Franceze în România pentru cei care doresc să își exprime condoleanțele și mesajele de susținere față de familiile victimelor atentatului de la redacția publicației „Charlie Hebdo” și față de poporul francez.

„În aceste momente de adâncă durere doresc să transmit sincere condoleanțe și întreaga solidaritate a națiunii române cetățenilor Republicii Franceze afectate de acest tragic eveniment. Sunt alături de familiile îndoliate și familiile celor răniți și le asigur de profunda mea compasiune. România condamnă ferm acest act terorist și rămâne solidară cu întreaga comunitate internațională în lupta împotriva acestor acte crude lipsite de orice rațiune”, se arată în mesajul semnat de președintele Iohannis. 

Șeful statului a discutat cu ambasadorul francez Francois Saint-Paul înainte de a semna în cartea de condoleanțe. 

După ce a semnat în cartea de condoleanțe, șeful statului a intrat în Ambasada Franței. 

Citeşte şi TRAGEDIA de la Paris. Victor Ponta a semnat în cartea de condoleanţe, deschisă la Ambasada Franţei

Ambasada Franţei la Bucureşti a anunţat joi printr-un comunicat oficial că va deschide un registru de condoleanţe pentru cei care doresc să îşi exprime condoleanţele şi mesajele de susţinere la adresa familiilor victimelor atentatului de la redacţia „Charlie Hebdo” şi a poporului francez. 

Registrul va fi disponibil la sediul Ambasadei Franţei, intrarea principală, din strada Biserica Amzei nr. 13-15, joi, cu începere de la ora 11,00, până la ora 21,00. De asemenea, registrul de condoleanţe va fi disponibil vineri şi sâmbătă, între orele 8,30 şi 20,00.