Klaus Iohannis, aşteptat să anunţe decizia pivind remanierea celor trei miniştri din Guvernul Dăncilă

Klaus Iohannis a anunţat că se va pronunţa la începutul săptămânii viitoare cu privire la remanierea guvernamentală cerută de premierul Viorica Dăncilă. Este vorba despre Rovana Plumb şi Natalia Intotero, care au demisionat din Guvern întrucât candidează la europarlamentare din partea PSD, dar şi despre Tudorel Toader, căruia PSD a decis să-i retragă sprijinul politic.

RomaniaTV.net
21 apr. 2019, 10:27
Klaus Iohannis, aşteptat să anunţe decizia pivind remanierea celor trei miniştri din Guvernul Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, miercuri, şefului statului propunerile de numire a noilor miniştri de la Justiţie – Eugen Nicolicea, Fonduri Europene – Oana Florea şi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni – Tit-Liviu Brăiloiu.

Premierul a transmis către Administraţia Prezidenţială şi propunerea de revocare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care însă joi şi-a dat demisia.

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, au demisionat din Guvern întrucât candidează la europarlamentare din partea PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, ulterior, că va da un răspuns la cererea de remaniere guvernamentală trimisă de premierul Viorica Dăncilă la începutul săptămânii viitoare. 

„Mi-am pus întrebarea ce se doreşte cu această remaniere guvernamentală, fiindcă de regulă o remaniere guvernamentală se face pentru a face Guvernul mai bun, mai eficient, mai eficace. Prima mea impresie este că această remaniere guvernamentală se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost”, a declarat şeful statului.

Klaus Iohannis a exprimat temerea că propunerea lui Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader la Ministerul Justiţiei va întări asaltul asupra justiţiei.

„În condițiile în care am convocat un referendum pentru a afla opinia românilor despre acest asalt pesedist asupra justiției, PSD pregătește o remaniere guvernamentală care vrea să întărească, așa este impresia mea, asaltul asupra justiției, și acest lucru nu poate să fie de bun augur”.

Klaus Iohannis nu a comentat varianta restructurării guvernamentale, a spus doar că revocarea sau demisia unui ministru este decizia premierului sau a ministrului în cauză.