Klaus Iohannis, atac la Victor Ponta din Polonia: Avem nevoie de un NOU GUVERN, unul mai EFICIENT

Preşedintele Klaus Iohannis le-a declarat joi jurnaliştilor polonezi că vrea un alt Guvern, unul mai eficient. Din delegaţia română, care se află în vizită oficială în Polonia, lipseşte Ion Oprişor, noul său consilier pe probleme de securitate. Absenţa este una ciudată, având în vedere că securitatea este şi tema principală de discuţie la Varşovia. 

12 mart. 2015, 21:00
Klaus Iohannis, atac la Victor Ponta din Polonia: Avem nevoie de un NOU GUVERN, unul mai EFICIENT

Klaus Iohannis a lansat critici la adresa lui Victor Ponta. Într-o declaraţie oferită jurnaliştilor polonezi, preşedintele a repetat că vrea un alt Guvern, mai eficient şi cu o viziune pe o durată mai îndelungată. Trebuie eliminat ce nu a funcţionat, spune preşedintele.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu: Victor Ponta îşi va schimba atitudinea de neutralitate faţă de preşedintele Klaus Iohannis

„Personal, cred că România are nevoie de un alt guvern, mai eficient și cu o viziune pe durată mai îndelungată, dar asta este altă chestiune. În ceea ce privește moștenirea trecutului, trebuie să păstrăm tot ce a fost benefic pentru dezvoltarea democrației și ce este în interesul public, dar să eliminăm elementele care nu au funcționat și pe care românii nu le-au acceptat„, le-a declarat Klaus Iohannis jurnaliştilor polonezi.

Vizita lui Iohannis în Polonia are loc în absenţa consilierului său pe probleme de securitate, Ion Oprişor. Absenţa acesta este cu atât mai ciudată cu cât tema principală a discuţiilor bilaterale a reprezentant-o problema securităţii.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre Schengen: Sper ca în primul an al primului mandat să facem un pas în direcţia aceasta

Mai mult, s-a luat şi decizia de a organiza la Bucureşti un sumit pe probleme de securitate.