Cătălin Predoiu: Victor Ponta îşi va schimba atitudinea de neutralitate faţă de preşedintele Klaus Iohannis

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, s-a declarat "convins" că premierul Victor Ponta "are în continuare ambiţii prezidenţiale" şi că acesta îşi va schimba "la un moment dat atitudinea de neutralitate" faţă de preşedintele Klaus Iohannis.

12 mart. 2015, 20:49
Cătălin Predoiu: Victor Ponta îşi va schimba atitudinea de neutralitate faţă de preşedintele Klaus Iohannis

Cătălin Predoiu a declarat că în prezent relaţia preşedinte-premier este de „colaborare instituţională”. Totodată, premierul propus de PNL a amintit că preşedintele Iohannis „a spus limpede şi onest că îşi doreşte un alt soi de guvern, cu care să aibă un parteneriat onest”, a declarat la Gândul Live.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu: Vrem reducerea TVA din 2016 şi scăderea accizei la carburanţi până la 0

Cătălin Predoiu a mai spus că actualul premier „nu mai poate oferi credibilitate, încredere, nu mai poate servi România”, „cheia unui guvern” fiind premierul şi credibilitatea cea a „reuşitei guvernamentale”.

În ceea ce priveşte baza politică a unui viitor guvern, Cătălin Predoiu a spus că PNL negociază formarea unei majorităţi în Parlament. În plus, acesta a precizat că „partea de construcţie a guvernului este o muncă separată”.

Prim-vicepreşedintele PNL a remarcat faptul, că în privinţa programelor de guvernare, nu se vede „în niciun fel de concurs cu domnul Ponta”, pentru că, din punctul său de vedere concursurile „înseamnă şi fair-play”, atitudine care îi lipseşte prim-ministrului.

Citeşte şi: Dosarul BICA. Cătălin Predoiu: Parcă e ŞTAMPILAT oricine merge la DNA. Nu văd de ce aş fi chemat

Întrebat despre pomenirea numelui său în discuţii despre diverse cauze penale, liderul PNL a precizat că „nu a fost implicat niciodată într-o activitate nelegală”, nici ca avocat, nici ca politician.

„Nu am nimic de ascuns. Când am intrat în politică, mi-am făcut un examen foarte atent al vieţii profesionale, al vieţii private”, a mai declarat, la Gândul Live, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.