Klaus Iohannis atrage atenţia asupra analfabetismului funcţional şi o ironează pe Viorica Dăncilă cu 20-20

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că România se confruntă cu o rată mare de analfabetism funcţional, atrăgând atenţia că trebuie susţinute programele deja funcţionale privind abandonul şcolar. El a ironizat-o pe Viorica Dăncilă, amintind de una din gafele ei.

RomaniaTV.net
13 iun. 2018, 08:35
Klaus Iohannis atrage atenţia asupra analfabetismului funcţional şi o ironează pe Viorica Dăncilă cu 20-20

„Sistemul educaţional trebuie să facă diferenţă reală în nivelul de cunoştinţe ale copilului. Şi în România un studiu din 2016 arată că ne confruntăm cu o rată de analfabetism funcţional de 42 de procente, care se reflectă şi în alte sfere ale politicii româneşti. (…) Nu e suficient să asigurăm accesul la educaţie. Trebuie să garantăm accesul la educaţie de calitate. La nivel naţional ne confruntăm cu o criză demografică amplificată, abandon şcolar şi o participare scăzută la învăţământul superior. Poate nu e cazul acum să ne concentrăm creditele pentru învăţământul superior şi să neglijăm alte proiecte deja demarate”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

Preşedintele a ironizat-o pe Viorica Dăncilă cu 20-20.

„Continuăm să ne îndepărtăm de obiectivul Europa 2020, sau 20-20, cum se spune mai nou, în domeniul părăsirii şcolii timpurie, cu o cifră de optesprezece (sic!) la sută”, a mai spus Iohannis.