Klaus Iohannis: Aud că pesediştii vorbesc prostii de summit. Nu i-a invitat nimeni, pe bună dreptate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că nu a invitat PSD la Summit-ul de la Sibiu pentru că actuala guvernare are alte priorităţi, alte interese decât românii, precizând că social democraţii "nu au înţeles nimic".

11 mai 2019, 10:41
Klaus Iohannis: Aud că pesediştii vorbesc prostii de summit. Nu i-a invitat nimeni, pe bună dreptate

„Aud că pesediştii vorbesc prostii despre Summit. Nici nu e de mirare. Nu au înţeles nimic şi nu i-a invitat nimeni, pe bună dreptate. Actuala guvernare are cu totul alte priorităţi şi alte interese decât românii. România se confruntă ca urmare a acestei guvernări dezastruoase cu numeroase obstacole”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

Şeful statului a răspuns acuzaţiilor social-democraţilor potrivit cărora ar reprezenta interese străine în România.

„Dau drumul la un post de ştiri şi aflu acolo, un infractor şef, şeful infractorilor zice aşa – că Iohannis reprezintă interese străine. Nasol. Hai să vedem cum e cu interesele astea. Dacă vorbim de educaţie, interesul românilor e să aibă o educaţie de calitate. E şi interesul meu. Recunosc eu reprezint interesul românilor care vor educaţie de calitate. Sunt români care vor autostrăzi. Şi eu. Se aude că sunt români care vor spitale. Da, şi eu doresc spitale noi, moderne pentru România. Dar PSD-ul educaţia nu îi interesează, despre autostrăzi nici măcar nu se mai vorbeşte. Corect ar fi fost – Iohannis reprezintă interesele străine PSD, dar reprezintă interesele românilor”, a completat Iohannis.

Reacţia preşedintelui vine după ce Liviu Dragnea a lansat la mitingul de la Galaţi un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis, spunând că „a furat şi Ziua Europei”. Iohannis a profitat de faptul că „a fost singur” şi a atacat România, Guvernul, democraţia şi justiţia, a susţinut Dragnea.

Miting PSD la Galați. Liviu Dragnea, atac la Klaus Iohannis: A folosit summitul de la Sibiu pentru campania lui electorală UPDATE

Iohannis: Actualul guvern primeşte premiul pentru cel mai slab guvern postdecembrist

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Guvernul actual a primit premiul pentru cel mai slab Executiv prostdecembrist, precizând că va taxa „măsurile haotice care nu se bazează pe studii de impact şi nu se încadrează în nicio viziune”.

„Eu nu vreau să fac un nou program politic, eu vreau să fac un program pentru România, România educată. Pentru a deveni realitate România are nevoie de stabilitate şi predictabilitate. Asta înseamnă că vom opri şi vom taxa măsurile haotice care nu se bazează pe studii de impact şi nu se încadrează în nicio viziune. De aceea proiectul oferă tuturor răgazul necesar pentru a găsi cele mai bune soluţii. De-a lungul istoriei noastre postcomuniste am avut tot felul de guverne, unele neperformante, altele fără viziune, incoerente în decizii, incapabile să slujească interesul naţional. Comparativ cu cele din trecut, trist, dar adevărat, actualul guvern primeşte premiul pentru cel mai slab guvern postdecembrist”, a afirmat Klaus Iohannis, la Forumul Educaţiei 2019, o dezbatere pe marginea proiectului „România Educată”, sâmbătă la Iaşi.

Şeful statului a adăugat că pe lângă lipsa de viziune şi idei dezvoltate netransparent, într-un cabinet, de către liderii PSD, există şi capcana dublului discurs.

„Avem o guvernare eşuată cu care va fi tot mai dificil ca România să aibă o şansă de dezvoltare pe măsura aspiraţiilor cetăţenilor ei. Românii îşi doresc de la conducători şi să vină cu viziune şi cu un plan. PSD vine cu poveşti. Observăm dorinţa vechilor decidenţi de a reveni la vechile metehne. De a trasa idei generale făcute într-un cabinet, netransparent. Şi de a cădea în capcana dublului discurs. Un desre dorinţa europeană şi dorinţe meschine de sorginte pesedistă”, a conchis Iohannis.

La dezbaterea de la Iaşi au mai participat Ludovic Orban, precum şi câţiva dintre candidaţii PNL la europarlamentare, printre care se numără Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan, Adina Vălean. Au mai fost prezenţi şi alţi liberali din conducerea partidului.

Iohannis: După europene se va coagula o nouă abordare ce va lăsa la coşul de gunoi actuala guvernare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că după alegerile europarlamentare şi referendumul pe justiţie din 26 mai se va coagula o nouă abordare în politica autohtonă, una care „va mătura şi va lăsa în coşul de gunoi al istoriei, actuala guvernare eşuată”.

„PNL a răspuns foarte bine (la proiectul România educată – n.r.). Iată, avem un grup de iniţiativă şi sunt foarte bucuros că s-a preluat conceptul şi metodă proiectului România educata. La PSD este puţin altfel, şi ei soun că vor educaţie, doar că nu au definit încă ce fel de educaţie şi ne culcăm seatra cu o abordare şi ne trezim dimineaţă cu totul altă, făcută pe picior de ministru sau cineva apropiat de acolo. PNL se bazează pe transparenţa. Alte partide sunt modic interesate de temă şi partide mai moderne mai pun câteodată întrebări, ceea ce la mine generează un oarecare optimism şi cred că în general în societatea românească se simte nevoia unei alte abordări”, a afirmat Klaus Iohannis la Forumul Educaţiei 2019, o dezbatere pe marginea proiectului „România Educată”, sâmbătă la Iaşi.

Şeful statului a mai spus că educaţia nu este un moft, iar un popor fără educaţie nu are viitor.

„Cred că după europarlamentare şi referendum se va coagula o cu totul nouă abordare în politica românească care sper că va mătura şi va lăsa în coşul de gunoi al istoriei, actuala guvernare eşuată. Pentru România nu e un moft această discuţie despre educaţie. E o necesitate de prim rang. Un popor fără educaţie nu are viitor. Punct. Cum suntem foarte puţini în ţară, foarte mulţi Europa, noi de aici trebuie să facem să funcţioneze România şi asta se poate doar dacă dăm tinerei generaţii instrumentele, valorile pentru a construi România de mâine ca o Românie de succes. Pornirea e aceeaşi. Noi nu avem trei variante. Nu avem varianta România educată, varianta actuală şi încă una pe unde putem să mai chiulim. Nu mai potem să chiulim. S-a terminat. Trebuie să devenim performanţi iar educaţia trebuie să devină ce a fost, baza societăţii româneşti”, a conchis preşedintele României.