Miting PSD la Galați. Liviu Dragnea, atac la Klaus Iohannis: A folosit summitul de la Sibiu pentru campania lui electorală UPDATE

Susţinătorii PSD au participat, sâmbătă, la Galaţi, la un miting de amploare la care a ajuns şi Liviu Dragnea, preşedintele social-democraţilor, şi Viorica Dăncilă. Pe de altă parte, câteva zeci de persoane s-au adunat în faţa Palatului Justiţiei şi au protestat faţă de PSD, scandând: "PSD, ciuma roşie" sau "Hoţii, hoţii!"

RomaniaTV.net
11 mai 2019, 07:34
Miting PSD la Galați. Liviu Dragnea, atac la Klaus Iohannis: A folosit summitul de la Sibiu pentru campania lui electorală UPDATE

UPDATE: Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că președintele Klaus Iohannis este „sluga” liderilor europeni și a vândut toate interesele României pentru ca aceștia să-i asigure un nou mandat.

„Ce-ar fi zis la Ploiești nenea Iancu: iubim Sibiul, dar îi urâm pe trădători! Așa cum a furat casele, așa a furat și ziua Europei. A folosit acest summit doar pentru el, pentru campania lui electorală! Și-a chemat stăpânii și am văzut cu toții la televizor cum se plimba singur pentru că nu-l băga nimeni în seamă.

Liviu Dragnea susţine că un grup de bătăuşi merge prin ţară, după liderii PSD

Eu sunt sigur că Iohannis a mai cerșit încă o sancțiune pentru România, pentru că numai de asta este în stare. Nu l-a auzit nimeni cerând ceva pentru țară, nu l-a auzit nimeni că vrea să apere țara lui.

A profitat de faptul că a fost singur și a atacat Guvernul țării lui, a atacat democrația, a atacat justiția. L-ați auzit pe premierul Olandei cum a venit în România să ne jignească. Păi pun o întrebare, că și eu sunt îngrijorat: ați văzut ce au făcut băncile în Olanda și ce au făcut ei acolo? S-au înțeles cu băncile! Asta este corupție sau nu este corupție! Sunt îngrijorat și eu că mii de francezi sunt bătuți de jandarmi. Ei ne mint că nu putem intra în Schengen pentru că este corupție în România, dar și eu sunt îngrijorat de ceea ce se întâmplă în alte țări.

Liviu Dragnea anunţă că va depune în Parlament un proiect care să interzică dublul standard. Ce va prevedea legea

De ce credeți că președintele Iohannis nu l-a pus la punct pe președintele Franței sau premierul Olandei? Pentru că este slugă! El vrea doar un nou mandat, nu se gândește la România.”, a spus Liviu Dragnea.

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă a criticat sâmbătă, la Galaţi, summitul informal al UE de la Sibiu şi faptul că nu au fost abordate subiecte precum ridicarea MCV şi admitere aîn Schengen. Ea vorbit despre programul de guvernare al PSD spunând: „Unii vin cu jigniri, noi venim cu proiecte”.

Dăncilă a acuzat faptul că la summitul UE de la Sibiu nu s-a discutta despre ridicarea MCV şi despre admiterea în spaţiul Schengen.

„Cum ne regăsim noi în Declaraţia de la Sibiu? Cum sunt reprezentate interesele românilor?”, a întrebat ea

Premierul a prezentat în termeni elogioşi programul de guvernare al PSD.

O nouă gafă a premierului. Viorica Dăncilă, la Galaţi: „Facem aici summit-ul de la Iaşi”

Dăncilă a afirmat că românii sunt altfel decât încearcă unii să îi prezinte.

„Nu avem nevoie de oameni care vin să ceară votul şi sunt supuşi altor interese”, a spus ea.

UPDATE Susţinători ai PSD care s-au adunat, sâmbătă, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Galaţi, unde se desfăşoară un miting al social-democraţilor, sunt huiduiţi de 100 de protestatari, strânşi în faţa Palatului de Justiţie. Protestatarii aruncă hârtie igienică spre susţinători.

Aproximativ 100 de protestatari s-au adunat în faţa Palatului de Justiţie din Galaţi, cu câteva zeci de minute înainte de startul mitingului la care este aşteptat Liviu Dragnea.

„PSD, ciuma roşie” sau „Hoţii, hoţii!”, scandează cei strânşi în faţa Palatului de Justiţie din Galaţi.

Protestatarii strânşi în faţa Palatului de Justiţie aruncă hârtie igienică în direcţia susţinătorilor PSD. De asemenea, ei se manifestă zgomotos, suflând în vuvuzele şi fluierând, iar mulţi şoferi care trec prin zonă claxonează.

Unul dintre organizatorii manifestaţiilor împotriva PSD, „Galaţiul nostru”, a lansat un apel la şoferi să claxoneze dacă trec pe lângă Casa de Cultură a Sindicatelor: „Dă-le de ştire penalilor că nu au ce căuta în Galaţi! Galaţiul nu e al lui Dragnea şi nici al lui Nica”.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Social democrații și-au propus să strângă la Galați 30.000 de persoane la mitingul de susținere, asta în contextul în care la Iași au promis că vor aduna 40.000 de susținători și au spus ulterior că s-au strâns 15.000. Cu toate acestea, Ziarul de Iași a estimat numărul simpatizanţilor PSD din interiorul Pieţei Unirii la circa 10.000.

La demonstraţie participă liderul PSD, Liviu Dragnea, şi candidaţii partidului la alegerile europarlamentare.

Câteva mii de gălăţeni şi-au anunţat pe Facebook interesul pentru participarea o contra-manifestaţie. Una dintre ideile avansate de protestatari ar fi acoperirea discursurilor oficialilor PSD cu claxoane.

„O să fie ca la Iaşi. Dacă vor bâlci, bâlci să fie! O să fim şi noi acolo. Ar fi chiar păcat să să îi lăsăm singuri. O să ne spunem durerea, o să ne vărsăm năduful, o să strigăm şi o să dovedim că Galaţiul nu e moşia hoţilor PSDişti”, se arată pe pagina de Facebook dedicată evenimentului de protest.

În încercarea de a evita incidentele care au avut loc la Iaşi, oficialii Jandarmeriei le-au cerut participanţilor să evite conflictele de orice natură şi să aibă un comportament civilizat.

„În contextul desfăşurării pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Galaţi, sâmbătă, 11 mai, în intervalul orar 8,00 – 14,00 a unei adunări publice declarate şi avizate de către primăria municipiului Galaţi, Jandarmeria Galaţi invită cetăţenii care participă la această manifestaţie, cât şi ceilalţi cetăţeni să adopte o atitudine cooperantă, un comportament civilizat, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să evite conflictele de orice natură şi să aibă un dialog permanent cu forţele de ordine aflate în dispozitiv”, precizează reprezentanţii Jandarmeriei Galaţi.

Primăria Galaţi a anunţat închiderea circulaţiei pe una dintre cele mai importante artere de circulaţie din Galaţi, bulevardul George Coşbuc, chiar în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Brăilei şi intersecţia cu strada M. Kogălniceanu.

PSD a organizat vineri, 9 mai, la Iaşi, un miting electoral la care au fost adunaţi în jur de 15.000 de oameni aduşi cu sute de autocare din toate judeţele Moldovei. Zona în care a avut loc mitingul a fost protejată cu mai multe rânduri de garduri metalice de cele câteva mii de protestatari pe care Liviu Dragnea i-a numit „derbedei” în timpul discursului electoral rostit pe scenă.