Klaus Iohannis bagă în şedinţă liderii coaliţiei de guvernare

Liderii coaliției de guvernare vor avea o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit unor surse politice, discuţia ar viza împărţirea funcţiilor de prefecţi, dar şi bugetul de stat pe 2021.

06 ian. 2021, 14:48
Klaus Iohannis bagă în şedinţă liderii coaliţiei de guvernare
Klaus Iohannis bagă în şedinţă liderii coaliţiei de guvernare

Preşedintele Klaus Iohannis bagă în şedinţă liderii coaliţiei de guvernare. Aceştia ar urma să se întâlnească miercuri, la ora 17, la Vila Lac.

Discuţia ar urma să vizeze împărțirea funcțiilor de prefecți, conform unor surse politice. De asemenea, liderii coliţiei de guvernare ar urma să discute şi despre împărţirea banilor şi alcătuirea bugetului de stat pentru 2021.

Citeşte şi: Prefecţii vor deveni demnitari. Cum pregăteşte Guvernul politizarea prefecturilor

 

Schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor pe agenda primei şedinţe a guvernului Cîţu din 2021

Proiectul pentru modificarea statutului prefecților din înalt funcționar public în demnitar a fost deja discutat în primă lectură în ședința de Guvern de săptămâna trecută, în 30 decembrie 2020, și urmează să fie aprobat într-o ședință următoare, anunța ministrul Dezvoltării. Cseke Attila spune că schimbarea este necesară, pentru că „ceea ce se întâmplă acum este o ipocrizie, oameni politici ascunzându-se sub titulatura de funcționari pentru a fi desemnați pe aceste funcții”.

Bugetul pe anul 2021 nu este încă gata pentru aprobare, iar premierul Florin Cîțu a anunțat  că urmează să fie finalizat la sfârșitul acestei luni, ulterior fiind trimis în Parlament pentru dezbatere. În ședința de la sfârșitul anului trecut, din 30 decembrie, prima a Guvernului de coaliție Cîțu, a fost aprobată și Ordonanța „trenuleț”, privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, printre care și plafonarea salariilor bugetarilor. Premierul Florin Cîțu spunea că prin aplicarea acestei ordonanțe se face o economie la buget de 17,6 miliarde de lei în 2021.

 


loading...