KLAUS IOHANNIS blochează un post la catedră de aproape 20 de ani

Publicat: Vineri, 04 Octombrie 2019 14:42 // Actualizat: Vineri, 04 Octombrie 2019 14:42 // Sursa: romaniatv.net

În anul 2000, președintele Klaus Iohannis devenea primar la Sibiu, iar de atunci postul de profesor de fizică la Colegiul Național "Samuel von Brukenthal” este blocat. 

Klaus Iohannis are o catedră rezervată începând cu anul 2000 pe motiv de ocupare a unei funcții publice. Se pare că potrivit art. 304 din Legea Educației, cadrele didactice titulare pe un post didactic din învățământ care au funcții publice au drept de rezervare a postului didactic pe perioada în care îndeplinesc aceste funcții. 

Într-un răspuns pentru site-ul romaniacurata.ro, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” a precizat că una dintre catedrele de fizică este „rezervată”, începând cu anul 2000, de Klaus Iohannis, pe motivul „ocupare a unei funcții publice”.

În plus, Colegiul din Sibiu are 3 profesori de fizică, dar niciunul dintre ei nu este titular. „Doi sunt detașați de la alte unități școlare, iar celălalt este suplinitor. Asta se întâmplă pentru că doua catedre apar în organigramă ca rezervate: Țălnariu Rodica (în prezent director al CN Pedagogic Andrei Șaguna din Sibiu); Klaus Iohannis (catedră rezervată începând cu anul 2000 pe motiv de ocupare a unei funcții publice)”, scrie romaniacurata.ro, care prezintă și răspunsul primit de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal.

Klaus Iohannis a câștigat primul mandat de primar al Sibiului în anul 2000. Conform art. 304 din Legea Educației, cadrele didactice titulare pe un post didactic din învățământ care au funcții publice au drept de rezervare a postului didactic pe perioada în care îndeplinesc aceste funcții, mai arată romaniacurata.ro.

Președintele Klaus Iohannis este candidatul PNL la prezidențiale. Primul tur de scrutin va fi organizat pe 10 noiembrie, iar cel de-al doilea pe data de 24 noiembrie.

Campania electorală începe, oficial, pe data de 12 octombrie, potrivit calendarului aprobat de Guvern. Șeful statului speră la încă un mandat la Palatul Cotroceni și și-a publicat, alături de ceilalți candidați, declarație de avere.

Din document reiese că șeful statului deține, alături de soția sa, cinci case. Imobilele au fost achiziționate în perioada 1992-2007, iar cea mai mare proprietate are o suprafață de 377 de metri pătrați.

Patru dintre ele au fost obținute prin cumpărare, iar una prin donație-cumpărare.  Președintele Klaus Iohannis și soția lui au obținut venituri în valoare de peste 70.000 de lei din închirierea unui imobil din Sibiu, după cum reiese din declarația de avere.

Klaus Iohannis mai are un cont bancar, deschis în 1999, care are valoarea la zi de 250.000 lei. La capitolul venituri, președintele menționează salariul de la Administrația Prezidențială, în valoare de 165.100 de lei, suma totală obținută în 2018.

Soția sa a încasat peste 33.000 de lei pentru activitatea de profesor la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H