Klaus Iohannis: Carmen Iohannis nu va merge la Parchet, vom fi într-o vizită de stat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că soţia sa Carmen nu va merge joi să fie audiată la Parchetul General în dosarul proprietăţilor imobiliare, pentru că se vor afla în Anglia, în vizită de stat. Iohannis a mai afirmat că nici el, nici soţia sa nu au comis vreodată fapte penale.

RomaniaTV.net
13 nov. 2018, 14:20
Klaus Iohannis: Carmen Iohannis nu va merge la Parchet, vom fi într-o vizită de stat

„Nu va merge (la audieri la Parchetul General – n.r.) pentru că ne vom afla într-o vizită de stat”, a declarat marţi Klaus Iohannis la Cotroceni. Cuplul prezidenţial se va afla în Anglia, unde a fost invitat la ceremonia zilei de naştere a Prinţului Charles, care va avea loc miercuri, 14 noiembrie.

El a spus că această audiere va fi reprogramată.

Preşedintele a mai ţinut să precizeze că nici el, nici Carmen Iohannis nu au comis vreodată fapte penale.

Potrivit agendei anunţată de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Iohannis se va afla miercuri, 14 noiembrie, în Aglia, unde a fost invitat la evenimentele dedicate împlinirii vârstei de 70 de ani de către prinţul Charles.

Programul preşedintelui Klaus Iohannis, miercuri, 14 noiembrie, anunţat de Administraţia Prezidenţială:

Vizita oficială în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

17:25 (ora României)
Sosire la Cabinetul Prim-ministrului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord
Fotografie oficială

17:30 (ora României)
Întrevedere cu Prim-ministrul Theresa May

21:45 (ora României)
Participare la evenimentul dedicat împlinirii vârstei de 70 de ani de către Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales (Palatul Buckingham, Londra)

__________

Carmen Iohannis va fi audiată la Parchetul General, în dosarul retrocedărilor ilegale.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) ca urmare a unei plângeri depuse de publicaţia „Lumea Justiţiei” împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucşă, şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis.

Sesizarea a fost depusă în legătură cu modul prin care cuplul prezidenţial a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparţineau statului român şi erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Carmen Iohannis, audiată joi la Parchetul General