Iohannis cheamă românii la referendum: Ne dorim să trăim într-o ţară în care hoţii şi corupţii stau la puşcărie, nu în fruntea statului

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un apel pe pagina de Facebook pentru a chema românii la referendum. Preşedintele pledează pentru "Da" la referendumul pe justiţie, el afirmănd că "toţi ne dorim să trăim într-o ţară în care hoţii şi corupţii stau la puşcărie, nu în fruntea statului".

RomaniaTV.net
16 mai 2019, 14:40
Iohannis cheamă românii la referendum: Ne dorim să trăim într-o ţară în care hoţii şi corupţii stau la puşcărie, nu în fruntea statului

„Dragi români, cu toţii ne dorim să trăim într-o ţară în care hoţii şi corupţii stau la puşcărie, nu în fruntea statului. Pe 26 mai să spunem răspicat „Da” pentru România europeană, pentru România pe care o iubim, ţara oamenilor cinstiţi şi integri, în care nimeni nu este mai presus de lege! Votaţi „Da” la referendum şi nu-i lăsaţi pe alţii să decidă în locul vostru! Românii votează, pentru că românii contează”, spune Iohannis în clip.

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat, miercuri, un îndemn românilor să meargă la vot pe 26 mai, atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendum, deoarece într-o democraţie lucrurile în politică se schimbă prin vot.

La referendumul din 26 mai, care are loc odată cu alegerile europarlamentarem cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la următoarele întrebări:

1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

 


loading...