Klaus Iohannis cheamă partidele politice la consultări pe tema referendumului pe justiţie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, într-o discuţie informală cu presa, că va chema şi partidele la consultări pe tema referendumului pe justiţie, anunţă România TV. Tot luni, Klaus Iohannis a anunţat că va consulta din nou Parlamentul României pentru referendumul pe probleme de justiţie anunţat pentru 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare.

RomaniaTV.net
01 apr. 2019, 11:47
Klaus Iohannis cheamă partidele politice la consultări pe tema referendumului pe justiţie

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Palatul Cotroceni, că guvernarea PSD a eșuat, reproșându-le acestora că nu termină cu asaltul asupra justiției. Tot el a spus că nu poate accepta să existe amnistie și grațiere pentru corupți. De asemenea, acesta a spus că va consulta din nou Parlamentul pentru referendumul din 26 mai.

De asemenea, şeful statului a avut, sâptămîna trecută, consultările la Cotroceni cu reprezentanţii societăţii civile şi cu magistraţii privind referendumul pentru justiţie. După aceste consultări, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca un referendum pentru 26 mai fiindcă aşa nu se mai poate. Şeful statului a apreciat că trebuie lăsaţi cetăţenii să decidă, pentru că aceşti pesedişti diletanţi au pervertit semnificaţia votului pe care l-au primit şi încearcă să deturneze statul român făcând legi în propriul lor interes. „În aceste condiţii, atrag atenţia că este ilegitimă emiterea unei ordonanţe de urgenţă în această materie înainte ca voinţa cetăţenilor să fie exprimată la referendum”, a spus preşedintele.