Klaus Iohannis: ”Chestiunile legate de împărțirea ministerelor se negociază între partide, nu trebuie să participe președintele. Eu aștept să se finalizeze până săptămâna viitoare”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în Islanda, întrebat despre negocierile privind rocada premierilor în coaliţia de guvernare, că chestiunile legate de împărţirea ministerelor, ce face coaliţia, se negociază între partide şi nu trebuie să participe preşedintele iar aşteptarea lui este ca această negociere să se finalizeze până săptămâna viitoare.

17 mai 2023, 16:55
Klaus Iohannis: ”Chestiunile legate de împărțirea ministerelor se negociază între partide, nu trebuie să participe președintele. Eu aștept să se finalizeze până săptămâna viitoare”

Preşedintele Klaus Iohannis participă, în zilele de 16 şi 17 mai 2023, în Islanda, la Reykjavik, la cel de-al patrulea summit al Consiliului Europei.

”Chestiunile legate de împărţirea ministerelor, de cine şi cum face coaliţia sunt chestiuni care se negociază între partide, nu este o negociere la care trebuie să participe preşedintele statului”, a spus preşedintele, în cadrul unei conferințe de presă, la Reykjavik.

”Aşteptarea mea este ca această negociere să se finalizeze până săptămâna viitoare, să se intre efectiv în procedurile care se vor finaliza, sper, în puţine zile, cu un nou Guvern, prin care se realizează aşa numita rotaţie, prim-miniştrii să se schimbe şi ministerele să se ocupe cu oameni performanţi”, a mai spus preşedintele, în Islanda.

Conform Administrației Prezidențiale, pentru România, participarea la Summitul de la Reykjavik are o semnificaţie aparte, întrucât în 2023 se împlinesc 30 de ani de când ţara noastră s-a alăturat ca stat membru cu drepturi depline al organizaţiei de la Strasbourg, decizia privind aderarea fiind luată în 1993 la primul Summit al Consiliului Europei.

Citește și: Radu Cristescu îl demolează pe Vasile Blaga: „Acest maidanez al politicii, care și-a petrecut ultimul deceniu mai mult prin tribunale, nu moare de drum lung, cum te-ai fi așteptat, ci de grija altora. Și-l apucă lătratul la Vila Lac, unde băutura e gratis”