Klaus Iohannis: Comasarea alegerilor nu este o problemă

Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), primarul Klaus Iohannis, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că nu se teme de comasarea alegerilor, însă se aşteaptă ca aceasta să creeze confuzii în rândul alegătorilor care nu sunt deloc pasionaţi de politică.

RomaniaTV.net
22 dec. 2011, 13:37
Klaus Iohannis: Comasarea alegerilor nu este o problemă

‘Nu mi se pare o problemă (comasarea alegerilor n.r.) Eventual se poate discuta dacă chiar îmbunătăţeşte democraţia în România, dacă facem comasarea alegerilor şi mai punem şi un referendum. Există un risc ca în special acolo unde oamenii au alte preocupări decât politica şi sofisticăriile politice, să nu înţeleagă foarte bine ce să facă cu atâtea buletine acolo, să apară confuzii’, a spus Iohannis.

Acesta se pregăteşte pentru a candida în 2012 la cel de-al patrulea mandat de edil al Sibiului.

Primarul Iohannis a mai declarat joi că pentru el anul acesta a fost unul mai bun decât 2010, după ce Primăria a reuşit o creştere de aproape 10 procente a veniturilor proprii faţă de anul anterior.

‘Anul 2011 a fost mai bun. Am avut şi o execuţie bugetară net superioară celei din 2010. Am avut o creştere de venituri proprii de aproape 10 la sută faţă de 2010, ceea ce este aproape senzaţional într-un an de criză’, a explicat Iohannis.