Klaus Iohannis: Condamn cu tărie atacul terorist care a avut loc în Londra

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă cu tărie atacul care a avut loc în Londra şi îşi exprimă solidaritatea sa faţă de cei afectaţi de incidente, potrivit unui mesaj postat duminică dimineaţă pe Twitter.

04 iun. 2017, 08:28
Klaus Iohannis: Condamn cu tărie atacul terorist care a avut loc în Londra

„I strongly condemn the terrorist attack that took place in #London. Heartfelt sympathy to all those affected by the tragic incidents in UK (Condamn cu tărie atacul terorist care a avut loc în Londra. Le transmit solidaritatea mea tuturor celor afectaţi de incidentele tragice din Marea Britanie)”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Twitter.

Cel puţin şase persoane au fost ucise, iar alte 30 au fost rănite în atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei, iar cei trei presupuşi autori au fost împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate, anunţă Scotland Yard duminică dimineaţă.

Un militant islamist a intrat intenţionat cu o autoutilitară într-un grup de pietoni, sâmbătă în jurul orei 22.30 (duminică, 0.30, ora României), în zona London Bridge. După primul atac, şoferul vehiculului şi alţi doi islamişti au coborât şi au început să atace oamenii la întâmplare pe străzi şi în restaurante, folosind cuţite. Şase persoane au fost ucise, iar alte 30 au fost rănite în atacurile produse în zonele London Bridge şi Borough Market, în centrul capitalei Marii Britanii.

Agenţii serviciilor de securitate i-au împuşcat mortal pe cei trei presupuşi autori ai atacurilor teroriste, în zona Borough Market.

Atacurile, considerate de autorităţi de tip terorist, intervin cu doar câteva zile înaintea scrutinului parlamentar anticipat din Marea Britanie şi la mai puţin de două săptămâni după ce un terorist sinucigaş a omorât 22 de persoane şi a rănit alte zeci la concertul artistei pop americane Ariana Grande desfăşurat în oraşul britanic Manchester.


loading...