Klaus Iohannis condamnă atacurile rusești asupra orașelor din Ucraina: ”Uciderea oamenilor nevinovaţi trebuie să înceteze”

Președintele României condamnă atacurile cu rachete ale Rusiei asupra oraşelor şi infrastructurii civile din Ucraina. Rusia a bombardat luni dimineață, mai multe orașe din Ucraina. Au fost vizate infrastructurile civile.

10 oct. 2022, 16:57
Klaus Iohannis condamnă atacurile rusești asupra orașelor din Ucraina: ”Uciderea oamenilor nevinovaţi trebuie să înceteze”

Klaus Iohannis s-a alăturat luni, comunității internaționale care condamnă ferm atacurile Rusiei asupra orașelor din Ucraina. Președintele României a transmis pe pagina sa de Twitter, un mesaj în care a subiniat faptul că uciderea oamenilor nevinovaţi trebuie să înceteze.

Citește și Putin, atac dezlănţuit asupra Ucrainei: s-au tras 75 de rachete într-o singură noapte VIDEO

“Condamn cu fermitate atacurile oribile cu rachete ale Rusiei asupra orașelor și infrastructurii civile din Ucraina.

Uciderea oamenilor nevinovați trebuie să înceteze.

Vom continua să sprijinim Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii Kremlinului“, a scris Președintele Iohannis.

Armata rusă a bombardat luni dimineață, zona centrală a capitalei ucrainene Kiev, dar și regiunile Hmelniţki, Liov, Dnipro, Viniţa, Zaporojie, Sumî, Harkov şi Jitomir. Au fost vizate ținte ale infrastructurii civile, precum infrastructura de comunicații și infrastructura energetică.

Rusia a efectuat peste 75 de atacuri cu rachete asupra oraşelor ucrainene, ca ripostă la atacul produs sâmbătă, în urma căruia podul care face legătura peste Strâmtoarea Kerci între Rusia continentală şi regiunea Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Volodimir Zelensky acuză Moscova de bombardarea infrastructurii energetice a Ucrainei și folosirea unor drone de luptă iraniene, atacuri soldate cu cel puțin cinci morți și 12 persoane rănite.

Forţele Aeriene Române au identificat luni, trei rachete de croazieră care au evoluat în spaţiul aerian aferent bazinului nord-vestic al Mării Negre, către spaţiul aerian al Ucrainei (regiunile Odessa şi Viniţa). Țintele aeriene au survolat și spaţiul aerian al Republicii Moldova.

Conform unui comunicat de presă al instituției, rachetele de croazieră au fost lansate de pe platforme navale sau terestre din vestul Peninsulei Crimeea. Acestea nu au reprezentat un pericol pentru România sau traficului aerian al țării şi al NATO.

Citește și Putin confirmă atacul masiv: S-a luat decizia de a lovi cu rachete de croazieră infratructura critică din Ucraina”