Klaus Iohannis confirmă discuţiile cu Viorica Dăncilă pentru comisarii europeni: I-am spus „foarte rău”

Președintele Klaus Iohannis a confirmat că a avut discuții cu premierul Viorica Dăncilă în legătură cu nominalizarea politicienilor pentru funcția de comisar european.

28 aug. 2019, 16:33
Klaus Iohannis confirmă discuţiile cu Viorica Dăncilă pentru comisarii europeni: I-am spus „foarte rău”

Întrebat, la Palatul Cotroceni, miercuri seara, dacă l-a consultat premierul în legătură cu nominalizarea politicienilor pentru funcțiile de comisar european, Klaus Iohannis a răspuns că a avut o discuție, iar Viorica Dăncilă l-a anunțat că o va propune pe Rovana Plumb. În replică, președintele i-a transmis Vioricăi Dăncilă că nu e de acord cu nominalizarea Rovanei Plumb, în funcția de comisar european.

În consecință, premierul l-a anunțat că-l va propune și pe Dan Nica. Nici cu această nominalizare nu a fost de acord președintele, avertizând-o pe Viorica Dăncilă că cei doi s-ar putea să fie respinși în Parlamentul European și România s-ar afla în poziția în care să piardă unul dintre portofoliile importante.

„Ca să fim foarte sinceri, eu am întrebat-o pe doamna premier ‘ce faceți cu comisarii, cred că ar trebui să-mi spuneți și mie’ și mă anunță că a nominalizat-o pe doamna Rovana Plumb, aceasta având un risc mare să fie picată în PE, la vot. Mi-a răspuns că se mai gândește. După un timp mă anunță că a trimis propunerile pentru Rovana Plumb și Dan Nica. Eu i-am spus: foarte rău. Nu m-a consultat, doar m-a informat. Eu i-am spus că nu este bine așa. Problema este că dacă una dintre nominalizări va pica în PE, o să rămânem în urmă, pentru că-n PE portofoliile se vor împărți la negociere și noi vom fi în faza în care vom ajunge să luăm ce rămâne după negocieri.” a spus președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.