Klaus Iohannis convoacă CSAT după întâlnirea cu Donald Trump, la Casa Albă. Ce au discutat cei doi şefi de stat

Președintele Klaus Iohannis convoacă CSAT imediat după întâlnirea cu Donald Trump. Șeful statului e hotărât să convoace o întâlnire în care să se discute despre tehnologia 5G, așa cum a declarat într-o întâlnire informală. De asemenea, Klaus Iohannis şi Donald Trump au semnat un acord istoric la Casa Albă. Este vorba despre prima declaraţie politică România-SUA, în ultimii 10 ani. Trump a anunţat că e posibil să vină în ţara noastră, dar şi că se gândeşte la eliminarea vizelor pentru români. 

RomaniaTV.net
21 aug. 2019, 04:48
Klaus Iohannis convoacă CSAT după întâlnirea cu Donald Trump, la Casa Albă. Ce au discutat cei doi şefi de stat

În fața jurnaliștilor, Donald Trump a avut cuvinte de laudă la adresa poporului român, dar si la adresa presedintelui Klaus Iohannis.

„Aș vrea să vă mulțumesc, domnule președinte, pentru că sunteți aici! Vă mulțumesc! Se întâmplă lucruri interesante și în țara dvs. O să avem o întâlnire importantă în curând. Aștept asta”, a spus preşedintele american.

„Sub conducerea puternică pe care o aveţi am progresat şi vom continua să o facem. Este foarte important pentru noi. Cred că suntem pe calea cea dreaptă şi vă mulţumesc pentru asta”, a replicat Iohannis.

S-a semnat, de asemenea, şi o declaratie comuna intre cei doi presedinti, prima dupa 10 ani.

„Am adoptat împreună azi o declaraţie comuna, prima dată când am facut acest pas, în acest sens declaraţia este un document foarte important pentru progresul parteneriatului strategic dintre Romînia şi SUA”, a mai declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

Casa Albă a anunţat printr-un comunicat de presă că Washingtonul va sprijini România pentru a fi ridicate vizele. „Președintele Donald Trump intenționează să extindă legăturile dintre cele două țări prin sprijinirea eforturilor României de a deveni eligibilă în programul Visa Waiver, în concordanță cu rigorile legilor SUA”, se precizează în comunicat.

„Am discutat şi despre admiterea României în programul Visa Waiser, important pentru cetăţenii români, am remarcat sprijinul clar al lui Donald Trump pentru eforturile de apărare a statului de drept şi lupta împotriva corupţiei în România. 

Preşedintele american, Donald Trump, i-a oferit si un cadou omologului său român, Klaus Iohannis, o şapcă inscripţionată cu mesajul „Make Romania great again”. La randul sau, seful statului roman i-a dat un stilou lui Donald Trump.