Klaus Iohannis, mesaj de Ziua împotriva corupţiei: Rămân alături tuturor magistraților care duc această bătălie

Publicat: Duminică, 09 Decembrie 2018 09:53 // Actualizat: Duminică, 09 Decembrie 2018 10:11 // Sursa: romaniatv.net

Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei internaţionale împotriva corupţiei. Preşedintele a spus că milioane de oameni trăiesc în sărăcie din cauza corupţiei şi că este alături de toţi magistraţii care duc lupta împotriva corupţiei.

"Corupția este o boală care macină democrația și ține captivi milioane de oameni în sărăcie. Corupția înseamnă lipsa autostrăzilor, spitale insalubre, școli fără condiții, administrație blocată. România nu va putea progresa la adevărata sa capacitate până ce nu vom reuși să învingem acest flagel.

Susțin continuarea luptei anticorupție pentru o Românie sănătoasă și rămân alături tuturor magistraților care duc această bătălie, cu mult curaj, zi de zi. Cinstea și integritatea trebuie reinstaurate la toate nivelurile societății noastre. Stă în puterea noastră!

Un NU hotărât corupției trebuie să devină dintr-un slogan, un mod de a fi!", a spus preşedintele Klaus Iohannis.

 

Ziua internaţională împotriva corupţiei, instituită de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în 2003, se sărbătoreşte anual, la 9 decembrie.

Semnată de România la 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic) şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva corupţiei este primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis ZIUA INTERNATIONALĂ ÎMPOTRIVA CORUPTIEI
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 dec 08:31
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
Stiu cum e sa fii agresata fizic,sa te visezi mireasa cu burta mult prea mare si cu rani insangerate. Am cumparat laptopul si mi-l daduse cu placa de baza defecta de nou si a schimbat-o,masina de spalat a trantit-o si ne-a dat in loc de Beko,Bauknecht in care a bagat un furtun care nu stie tata ce e cu el,iar televizorul nou arata ca nu gaseste canalele,a disparut pagina unde tbuia sa introduc parola la net si sa dau Tv si Ok, nu ne lasa sa muncim nici la joburi banale ne fugaresc ca in mintea lor suntem ca ei probabil....cred ca putem sta degeaba sa luam de la altii sau sa traim din iubire,ca altfel nu--mi explic.
10 dec 00:28
Răspunde | Votează email 0 email
CATALINA BENJAMIN
împrumut! împrumut!! împrumut!!!
Căutați o companie de credit privată cu renume și acreditate, care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Oferim toate tipurile de împrumuturi într-un mod foarte rapid și ușor, împrumuturi personale, împrumuturi auto, împrumuturi ipotecare, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi pentru afaceri, credite de investiții, consolidarea datoriilor și multe altele. Ați fost respins de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de un credit ipotecar? Nu mai arătați că suntem aici pentru a vă face toate problemele financiare un trecut trecut. Acordăm împrumuturi persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență financiară la o rată de 2%. Nu este necesar un număr de asigurări sociale și nu este cerut niciun credit, 100% garantat. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și de susținere și vă vom oferi cu plăcere un împrumut.
Apoi trimiteți-ne un e-mail la: ([email protected]) pentru a solicita un împrumut
09 dec 20:05
Răspunde | Votează email 0 email
dupa Departamentul Intelligence Romania
“Franţa şi supărătoarea realitate
Franţa nu e o ţară, ci o utopie. Teoretic, începuturile acestei utopii le-am putea situa în 1789. Practic însă ea începe cu mult înainte, odată cu infectarea clasei intelectuale cu acel infam virus al iluminismului. La fel ca Franţa, întreaga lume e o utopie, rulând de câteva secole într-un scenariu de proastă factură, măcinând vieţi şi destine în numele unui raţionalism care, la cum arată lumea, îşi dovedeşte neputinţa.
V-aţi pus întrebarea dacă există vreun avantaj al acelor ample agitaţii provocate şi pompos denumite „revoluţii”? V-aţi pus vreodată sinceri întrebarea dacă a rezultat şi altceva în afara unei continue agitaţii, unei perpetualizări a revoluţiei? Dacă într-adevăr vreunul dintre acele idealuri clamate a reuşit cât de cât ceva? Sunt întrebări simple care ar trebui să ridice serioase semne de întrebare asupra unei hălci a istoriei universale.
Revenind la Franţa, ceea ce se petrece acolo nu-i nimic altceva decât … Franţa. Franţa de azi e Franţa vremurilor în care, din motive umanitare oamenii erau … ghilotinaţi. Aceeaşi Franţă e şi acum, cu deosebirea că în prezent gloata e ţinută în case nu la Bastilia. Sau, mai bine spus, Franţa actuală e Franţa unde dărâmarea Bastiliei s-a făcut nu pentru „eliminarea tiraniei”, ci din cauză că puşcăria nu mai era necesară în condiţiile în care întreaga ţară e o mare Bastilie. O ţară în care omul se naşte deja arestat, o ţară în care principiul suprem este „nu mai ai voie”.
Poate vă întrebaţi de ce ies „ăia” în stradă. De ce plebea, disperată că nu mai poate folosi autoturismul, incendiază maşini? De ce aruncă cu pietre, de ce fac tărăboi? Teoretic se protestează împotriva câtorva cenţi adăugaţi litrului de carburant, ceea ce, pentru o ţară dezvoltată, este penibil. Să fim serioşi, nu poţi spune că de la câţiva cenţi, care s-a
09 dec 14:27
Răspunde | Votează email 1 email
eliadepetrescu
Klaus Iohannis e pentru lupta anticoruptie dar nu e impotriva obtinerii de case cu acte false, nu e impotriva retrocedarilor catre nazisti, nu e impotriva politiei politice, nu e impotriva Protocoalelor...totu' se balanseaza :))))
09 dec 12:14
Răspunde | Votează email 2 email
dezamagire totala
Toate bune si corecte daca nu ar veni din gura unui infractor cu peste 40 de dosare si o nevasta implicata in a fura case cu acte false! Asa ca, sa ne scuteasca cu lozinci ipocrite!
1
EUR
4.8026
RON
22 Feb
noapte 1 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H