Klaus Iohannis, mesaj de Ziua împotriva corupţiei: Rămân alături tuturor magistraților care duc această bătălie

Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei internaţionale împotriva corupţiei. Preşedintele a spus că milioane de oameni trăiesc în sărăcie din cauza corupţiei şi că este alături de toţi magistraţii care duc lupta împotriva corupţiei.

RomaniaTV.net
09 dec. 2018, 07:53
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua împotriva corupţiei: Rămân alături tuturor magistraților care duc această bătălie

Corupția este o boală care macină democrația și ține captivi milioane de oameni în sărăcie. Corupția înseamnă lipsa autostrăzilor, spitale insalubre, școli fără condiții, administrație blocată. România nu va putea progresa la adevărata sa capacitate până ce nu vom reuși să învingem acest flagel.

Susțin continuarea luptei anticorupție pentru o Românie sănătoasă și rămân alături tuturor magistraților care duc această bătălie, cu mult curaj, zi de zi. Cinstea și integritatea trebuie reinstaurate la toate nivelurile societății noastre. Stă în puterea noastră!

Un NU hotărât corupției trebuie să devină dintr-un slogan, un mod de a fi!”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

 

Ziua internaţională împotriva corupţiei, instituită de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în 2003, se sărbătoreşte anual, la 9 decembrie.

Semnată de România la 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic) şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva corupţiei este primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei.