Klaus Iohannis critică blocarea urmăririi penale a lui Corlăţean: Votul din Senat e un semnal negativ

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat după ce Senatul României a respins solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a lui Titus Corlăţean, acuzat de abuz în serviciu şi împiedicarea exercitării dreptului la vot în dosarul "Vot Diaspora 2014". Şeful statului a scris pe Facebook că mesajul transmis de Senat este unul negativ şi inacceptabil.

RomaniaTV.net
21 iun. 2016, 17:54
Klaus Iohannis critică blocarea urmăririi penale a lui Corlăţean: Votul din Senat e un semnal negativ

Preşedintele Klaus Iohannis îi acuză pe senatorii care au votat contra începerii urmăririi penale a fostului ministru de Externe Titus Corlăţean că obstrucţionează justiţia.

„Votul dat astăzi în Senat reprezintă un semnal negativ pe care Parlamentul îl dă, din nou, prin blocarea urmăririi penale a unui parlamentar. Obstrucţionarea Justiţiei nu poate fi acceptabilă într-o ţară în care respectarea statului de drept trebuie să fie o prioritate”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Acesta susţine că numai instanţa stabileşte eventuala vinovăţie a unei persoane. „Vinovăţia sau nevinovăţia cuiva se stabileşte în faţa unui judecător, nu prin vot în plen”, crede preşedintele.