Klaus Iohannis, critici dure la adresa PSD şi Pro România: Ameninţarea cu moţiunea de cenzură în plină epidemie, o lipsă de bun simţ

Preşedintele Klaus Iohannis a catalogat anunţul liderilor PSD şi Pro România privind depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban în plină epidemie de coronavirus drept lipsă de bun simţ. 

RomaniaTV.net
18 iun. 2020, 10:56
Klaus Iohannis, critici dure la adresa PSD şi Pro România: Ameninţarea cu moţiunea de cenzură în plină epidemie, o lipsă de bun simţ

„Despre moţiunea de cenzură. Este pur formal un instrument al Opoziţiei. Să vii cu ameninţarea unei moţiune de cenzură într-o situaţie de epidemie mi se pare total lipsit de bun simţ. De ce să demiţi Guvernul? Acuzaţiile sunt nefondate.
Mi se pare total lipsit de sens şi de bun simţ politic. Să ne amintim cu toţii discuţiile când acest Guvern a fost instalat şi toată lumea a ştiut că este instalat pentru un an de zile. Atunci mai toţi au spus că votăm acest Guvern ca să facă bugetul ca să ajungem la alegeri parlamentare.
Guvernul a făcut un buget bun, a gestionat bine epidemia, această situaţie de criză, are o gândire economică sănătoasă.
Acest Guvern a făcut infinit mai mult. Cu câteva luni înainte de alegeri vine PSD-ul şi flutură moţiunea de cenzură doar ca să arate că este acolo”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

 

Marcel Ciolacu anunţă moţiune de cenzură împotriva Guvernului PNL. „Am constatat cel mai mare abuz de putere”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a anunţat miercuri că parlamentarii social-democraţi vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban, după încheierea stării de alertă.

„Vă anunţ public că începând de astăzi parlarmentarii PSD încep să lucreze la textul moţiunii de cenzură şi la strângerea de semnături pentru susţinerea moţiunii de cenzură pe care o să o depunem a doua zi după ce starea de alertă se va încheia.

Aceasta este decizia partidului în urma acestui abuz făcut de Ludovic Orban faţă de Parlamentul României”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Victor Ponta anunţă moţiune de cenzură împotriva Guvernului PNL. „Noi semnăm şi votăm! Ne sprijină şi altcineva?”

Victor Ponta, liderul Pro România, anunţă că depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban. Fostul premier susţine că este nemulţumit de modul în care Executivul a procedat cu privire la prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

„Ca să nu se mai încurce nici cu românii, nici cu Parlamentul – Guvernul Lucovid Orban PNL taie și spânzură fără să mai ceară niciun vot și încălcând direct legea! Soluția ProRomânia – MOȚIUNE DE CENZURĂ – #ACUM! Noi semnăm și votăm! Ne sprijină și altcineva?”, a scris Victor Ponta, miercuri, pe Facebook.