Klaus Iohannis: „Cu certitudine nu vor exista tăieri de salarii”

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, în declarația de presă de joi seară, că a avut discuții doar de principiu privind bugetul de anul viitor, dar și că n-a primit vreun draft al bugetului pe 2020. 

05 dec. 2019, 16:24
Klaus Iohannis: „Cu certitudine nu vor exista tăieri de salarii”

Întrebat exact despre pensii și salarii, ce se va întâmpla cu ele, dacă vor fi înghețări, tăieri, președintele a dat următorul răspuns: „Cu certitudine nu vor exista tăieri de salarii, nici nu intră în discuție așa ceva”.

Premierul Ludovic Orban a vorbit, miercuri seară, despre ”măsuri de a corecta diferitele inechităţi care au fost generate de-a lungul timpului în domeniul pensiilor speciale”. Oficialul guvernamental anunță, astfel, că vom avea o nouă lege a pensiilor.

Întrebat despre ce inechități este vorba, premierul a afirmat: ”Dacă v-am spus că anul viitor vom lucra, astfel încât să scoatem o lege mai bună a pensiilor, asta vom face”.

”Anul viitor, e inclus în programul de guvernare, vom crea echipe largi de lucru în care vom include specialişti, vom include reprezentanţi din partea organizaţiilor pensionarilor, evident, oameni care au expertiză în domeniu, pentru a face o analiză extrem de serioasă asupra sistemului de pensii din România, pentru a sesiza disfuncţionalităţile, inechităţile”, a declarat, miercuri seară, premierul Orban.