Klaus Iohannis a semnat numirea lui George Ciamba la Afaceri Europene, nu şi a Ecaterinei Andronescu la Educaţie UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi seară decretul de numire a lui George Ciamba în funcţia de ministru delagat al Afacerilor Europene, iar depunerea jurământului va avea loc miercuri dimineaţă. În privinţa nominalizării Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei, Klaus Iohannis nu a semnat încă niciun decret. El avertizase că "o sa dureze un pic mai mult, până mă lămuresc dacă e dorinta ei sau doar a partidului". 

RomaniaTV.net
13 nov. 2018, 14:21
Klaus Iohannis a semnat numirea lui George Ciamba la Afaceri Europene, nu şi a Ecaterinei Andronescu la Educaţie UPDATE

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis a semat decretul de numire doar pentru George Ciamba, în funcţia de ministru delegat a Afacerilor Europene, nu şi pentru Ecaterina Andronescu la Ministerul Educaţiei, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 13 noiembrie a.c., următoarele decrete:

  • Decret pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia domnului Victor Negrescu, ministru delegat pentru afaceri europene;
  • Decret pentru numirea domnului George Ciamba ca ministru delegat pentru afaceri europene.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc miercuri, 14 noiembrie a.c., ora 10:00, la Palatul Cotroceni”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

_________

Klaus Iohannis a dat de înţeles că va accepta propunerea PSD de numire a lui George Ciamba în funcţia de ministru delagat al Afacerilor Europene. În privinţa nominalizării Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei, Klaus Iohannis a spus că „o sa dureze un pic mai mult, până mă lămuresc dacă e dorinta ei sau doar a partidului”. 

„Acum câteva săptămâni făceau mare tam-tam cu remanierea guvernamentală. Văd că acum se face remaniere cu ţârâita. Se pare că voi primi două propuneri, dintre care una va fi analizată foarte repede. E vorba de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, totuşi ne pregătim pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Nu ştiu de ce a demisionat domnul Negrescu, nici nu a explica. Este regretabil că nu avem ministru când Romînia se pregăteşte să preia preşedinţia Consiliului UE”, a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a dat de înţeles că va accepta propunerea PSD de numire a lui George Ciamba în funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, după demisia lui Victor Negrescu.

Propunerea care mi-a fost făcută mi se pare una pe care o voi citi într-o notă pozitiv. Cu Ciamba am mai lucrat, e un bun expert şi e important să dau repede o rezoluţie pe propunere, ca să ne mişcăm odată”, a spus Klaus Iohannis, despre propunerea lui George Ciamba la Afaceri Europene.  

În privinţa nominalizării Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei, Klaus Iohannis a spus că „aici o sa dureze un pic mai mult, până mă lămuresc dacă e dorinta ei sau doar a partidului”. 

„Cealaltă propunere, doamna Androenscu a fost o surpriză. Aici va dura mult mai mult, să spun și de ce. Am fost recent la un eveniment la Politehnică, 200 de ani de învăţământ tehnic. Neîntrebată, doamna Andronescu mi-a spus că nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine. Așa că va dura un pic până mă lămuresc dacă e dorinta ei sau doar a partidului, sau sau dacă e o remaniere cu bucata”, a spus Klaus Iohannis. 

Ecaterina Andronescu este propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Educaţiei. Propunerea urmează să fie trimisă la Cotroceni. Decizia vine în contextul în care săptămâna aceasta expiră interimatul Rovanei Plumb la MEN. Pentru funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene PSD îl propune pe George Ciamba. Conform Gabrielei Firea, pentru Ecaterina Andronescu la Ministerul Educaţiei a fost unanimitate în şedinţa conducerii PSD, iar în cazul lui George Ciamba au fost două abţineri.