Klaus Iohannis: Dacă şi acest guvern ar pica, ar trebui să mă întreb dacă PSD are capacitatea să guverneze

Preşedintele Klaus Iohannis îi avertizează pe social-democraţi spus că în cazul în care şi Executivul condus de Mihai Tudose ar pica, şi-ar pune serios întrebarea dacă PSD poate să guverneze. În acelaşi timp, Klaus Iohannis a respins varianta unui guvern de tehnocraţi pentru că, spune el, nu ar fi o soluţie pe termen lung. Totodată, şeful statului spune că persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în Executiv.

RomaniaTV.net
12 oct. 2017, 09:54
Klaus Iohannis: Dacă şi acest guvern ar pica, ar trebui să mă întreb dacă PSD are capacitatea să guverneze

Întrebat dacă premierul Mihai Tudose ar trebui să rămână la Palatul Victoria, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns că „dacă se doreşte, se poate pune în practică o guvernare care să aducă rezultate”.

Iohannis a mai spus, răspunzând unei întrebări despre o eventuală demisie a lui Mihai Tudose, că „dacă şi acest Guvern ar cădea, atunci, cu siguranta, ar trebui să îmi pun întrebarea, la modul extrem de serios, dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze. Deocamdată nu suntem în această situaţie”.

Klaus Iohannis a respins varianta nominalizării unui nou Guvern format din tehnocraţi. „Un guvern de tehnocraţi nu este o soluţie pe termen mai lung. Asta am spus-o şi atunci când am instalat un guvern tehnocrat, care la acel moment a fost o soluţie rezonabilă. Acum suntem la puţin timp după alegeri, avem un partid care a câştigat alegerile, acum nu are decât să performeze. Orice altceva sunt discuţii puerile care nu îşi au rostul. Cine a câştigat să–şi facă treaba, să guverneze, să performeze”, a mai spus Iohannis.

Totodată, şeful statului a spus că persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în Executiv.

„În ceea ce priveşte persoanele cu problemele penale, m-am exprimat de nenumărate ori. Persoane cu probleme penale nu au ce căuta în primul rând în funcţii în stat. În politică nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie, aşa cum funcţionează în justiţie prezumţia de nevinovăţie”, a spus Klaus Iohannis.