Klaus Iohannis, decizie importantă după solicitările lui Ludovic Orban. Preşedintele somează CNA

Publicat: Sâmbătă, 18 Mai 2019 17:28 // Actualizat: Sâmbătă, 18 Mai 2019 17:34 // Sursa: romaniatv.net

Administrația Prezidențială a solicitat vineri, în numele Președintelui României, Klaus Iohannis, Consiliului Național al Audiovizualului să își respecte propria lege de funcționare și să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendum. Deși Legea audiovizualului nr. 504/2002 prevede clar că CNA este autorizat să emită „normele şi regulile de reflectare a desfășurării campaniilor electorale şi a celor pentru referendum", Consiliul nu și-a respectat această obligație legală, deși intrăm în ultima săptămână de campanie pentru referendum.

De asemenea, a fost solicitată adoptarea de către CNA, cu celeritate, a unei recomandări de difuzare a unui spot audio-video realizat de Administrația Prezidențială, în regim de anunț de interes public, către televiziunile naționale şi locale. Acest spot are în vedere informarea și creșterea gradului de conștientizare a importanței referendumului.

Președintele Klaus Iohannis consideră că refuzul CNA de a-și îndeplini atribuțiile îi afectează în mod direct pe cetățenii României, pentru că dreptul la informație este un drept prevăzut și garantat expres prin Constituție. Toate autoritățile publice sunt obligate să respecte Constituția, orice nerespectare a legii, cu atât mai mult a Legii fundamentale, fiind un abuz.

Demersul lui Iohannis vine după ce liderul PNL Ludovic Orban soma public posturile TV să acorde timpii de antena candidaților la europarlamentare.

 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CNA Iohannis somaţie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 mai 09:58
Răspunde | Votează email 0 email
cetatean
Am observat ca partidele de opozitie sunt foarte harnice, gasesc solutii... deci logic sa le pastram in opozitie!
1
EUR
4.8415
RON
27 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H