KLAUS IOHANNIS, declaraţie-şoc: E NORMAL ca serviciile să aibă OFIŢERI ACOPERIŢI în presă şi în politică VIDEO

KLAUS IOHANNIS, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, a declarat, luni, că este normal ca serviciile să aibă ofiţeri acoperiţi în presă şi în politică.

29 sept. 2014, 12:14
KLAUS IOHANNIS, declaraţie-şoc: E NORMAL ca serviciile să aibă OFIŢERI ACOPERIŢI în presă şi în politică VIDEO

Întrebat, luni, la Adevărul Live dacă el consideră că este normal ca serviciile de informaţii să aibă ofiţeri acoperiţi în presă şi în politică, Klaus Iohannis a răspuns: „Da, eu cred că face parte din activitatea serviciilor şi nu cred că este vreo problemă. Eu, personal, consider că în servicii avem profesionişti foarte buni, dar nu cred că trebuie noi să le spunem cum să îşi facă treaba.”

Iohannis a mai spus că el nu a fost ofiţer acoperit al niciunui serviciu de informaţii. Întrebat cum vede scandalul creat în urma autodeconspirării lui Robert Turcescu, Iohannis a spus: „Nu cred că este ceva foarte important cazul lui Turcescu”.

CITEŞTE ŞI  Paleologu: Ar fi catastrofal pentru dreapta românească, dacă Iohannis ar fi declarat incompatibil

În ceea ce priveşte intrarea în cursa prezidenţialelor a fostului şef SIE, Teodor Meleşcanu, Klaus Iohannis a precizat că i se pare forţată această intrare.

„Nu este un lucru interzis, dar mi se pare puţin forţată această intrare. Cred că aici ar fi nevoie de o reglementare suplimentară”, a arătat Iohannis.

Pe de altă parte, prezidenţiabilul PNL a arătat că nu vede niciun motiv ca actualul şef al SRI, George Maior, să fie schimbat. „Nici nu cred că este o discuţie de acest fel”, a spus Iohannis.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis: Voi candida INDIFERENT ce o să se întâmple la ÎCCJ. Candidatura este DEFINTIVĂ