Paleologu: Ar fi catastrofal pentru dreapta românească, dacă Iohannis ar fi declarat incompatibil

Deputatul Theodor Paleologu (PMP) a declarat la RFI că îl susţine pe Klaus Iohannis în cursa prezidenţială, a doua sa opţiune fiind Monica Macovei.

29 sept. 2014, 09:07
Paleologu: Ar fi catastrofal pentru dreapta românească, dacă Iohannis ar fi declarat incompatibil

Paleologu ar fi sfătuit-o pe Elena Udrea, „ca prieten”, să nu candideze la Preşedinţie, dacă i-ar fi cerut părerea.

Acesta speră ca Iohannis să nu fie declarat incompatibil de instanţă. Theodor Paleologu explică de ce l-ar vota pe liderul PNL, Klaus Iohannis: „Mie mi se pare că în momentul de faţă, Iohannis este candidatul de dreapta cel mai bine plasat. Asta nu înseamnă că este ideal, după gusturile mele. Şi mai e un lucru: aştept cu o anumită strângere de inimă decizia în privinţa incompatibilităţii. Sper să nu fie vorba de aşa ceva (…). Ar fi catastrofal pentru dreapta românească, dacă Klaus Iohannis ar fi declarat incompatibil, ar fi un adevărat dezastru. De aceea nici nu mă lansez în susţineri prea zgomotoase pentru vreunul dintre candidaţi. Pentru mine e o chestiune pur raţională, cine e mai bine plasat pentru a evita ajungerea lui Victor Ponta la Cotroceni”.

Întrebat dacă în opinia sa, Elena Udrea este potrivită pentru postul de preşedinte, deputatul a răspuns: „Nu vreau să fac comentarii care apoi să fie considerate critici. Dacă m-ar fi întrebat, eu i-aş fi dat un sfat de prieten, să nu se angajeze în această competiţie (…). Ca prieten, aş fi sfătuit-o să n-o facă şi cu argumente politice, serioase”.

Theodor Paleologu mai precizează că dacă Iohannis e declarat incompatibil, o va susţine pe Monica Macovei.

Instanta suprema decide pe 30 septembrie daca admite judecarea recursului formulat in dosarul in care Agentia Nationala de Integritate il acuza pe Klaus Iohannis de incompatibilitate.

In 24 aprilie 2013, ANI anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in stare de incompatibilitate intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

In septembrie 2013, Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestatia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata ca se afla in incompatibilitate si a dispus anularea raportului de evaluare.