Klaus Iohannis a inaugurat linia Gara de Nord-Otopeni. „Singura cale ferată construită după 1984. Guvernul PNL a construit 89% din ea”

Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au inagurat luni linia directă Gara de Nord - Otopeni, circulând cu trenul din gară spre aeroport. După aceea, cei doi au susţinut declaraţii de presă.

21 sept. 2020, 09:17
Klaus Iohannis a inaugurat linia Gara de Nord-Otopeni. „Singura cale ferată construită după 1984. Guvernul PNL a construit 89% din ea”

Iată că planul de relansare economică pe care l-am elaborat împreună cu guvernul Orban începe să-şi arate şi partea practică. Am participat astăzi la un test pe singura linie nouă de cale ferată construită din 1984 încoace. Dorim să dezvoltăm Aeroportul Internaţional, dar pentru asta e nevoie să ajungi în aeroport în condiţii foarte bune„, a spus Klaus Iohannis, la inaugurarea liniei directe Gara de Nord – Otopeni.

Bani europeni am avut şi până acum, voinţa politică a fost însă puţină. Din 2016 până în 2019 s-au construit 11% din această linie. În nicun an de când a venit guvernul liberal s-a realizat 89% din această linie„, a mai spus Iohannis.

Citeşte şi Ion Cristoiu, atac dur la Klaus Iohannis: „Vrea să reia ambiţiile lui Ceauşescu”

La rândul său, premierul Ludovic Orban a anunțat că proiectul legăturii feroviare între Gara de Nord și aeroportul Otopeni este aproape de finalizare, iar în cel mai scurt timp va fi pus la dispoziția beneficiarilor. El a spus că ideea acestui tronson îi aparține și că a trebuit să treacă 12 ani pentru a deveni realitate. „Ideea acestui tronson s-a născut în mandatul meu de ministru al Transporturilor. Sigur că și aici a trebuit să treacă 12 ani pentru realizarea acestui tronson necesar pentru a oferi o alternativă de deplasare pentru cei care vor să plece de pe Aeroportul Otopeni sau aterizează pe Aeroportul Otopeni. (…) Lucrarea este finalizată în proporție de 100%. Această linie este o realitate și va fi pusă la dispoziția beneficiarilor în cel mai scurt timp posibil„, a spus Ludovic Orban.