Klaus Iohannis: Declaraţiile lui Traian Băsescu, exact felul de politică pe care vreau să îl schimb

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, a declarat, luni, că acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa sa reprezintă exact felul de politică pe care el doreşte să îl schimbe.

13 oct. 2014, 18:37
Klaus Iohannis: Declaraţiile lui Traian Băsescu, exact felul de politică pe care vreau să îl schimb

De asta vreau eu să facem altfel de politică în România. Eu m-am săturat de acest veşnic scandal, inutil, fără niciun fel de rezultat. Nu o să dau niciun răspuns fiindcă nu acesta este stilul meu de a face politică. (…) Faptul că s-au făcut aceste acuzaţii nu înseamnă în niciun fel că sunt adevărate. Este exact felul de politică pe care vreau să îl schimb. Este simplu de tot şi acesta este lucrul pe care îl voi face„, a spus candidatul ACL la finalul evenimentului „Pas cu Pas. Omul – Klaus Iohannis„, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă crede că electoratul lui Traian Băsescu îl va susţine în turul doi al alegerilor prezidenţiale, Klaus Iohannis a răspuns că oamenii vor avea de optat între doi candidaţi, adăugând că are încrederea că „vor vota bine”. „Eu nu cred că există electoratul lui „x” sau lui „y”. Oamenii vor vedea în turul doi, doi candidaţi, vor vedea fiecare ce a făcut, ce n-a făcut şi vor vota şi am toată încrederea că vor vota bine„, a conchis preşedintele PNL.

În cadrul evenimentului „Pas cu Pas. Omul – Klaus Iohannis”, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale şi-a prezentat viziunea asupra unor domenii precum educaţia, sănătatea, relaţia cu Republica Moldova. Totodată, Klaus Iohannis a arătat că este un om de dreapta şi a fost aşa încă dinainte de a face parte din Partidul Naţional Liberal.

La eveniment au participat reprezentanţi ai PNL precum Teodor Atanasiu, Cristina Pocora, Lucia Varga, şi lideri ai PDL – Vasile Blaga, Andreea Paul, Cezar Preda, Sulfina Barbu. Evenimentul a fost moderat de actorul Florin Călinescu şi l-a avut printre invitaţi şi pe actorul Victor Rebengiuc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că nu îi susţine în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale nici pe Victor Ponta, nici pe Klaus Iohannis, motivând că „sunt mincinoşi şi corupţi” şi că rămâne consecvent în a o susţine pe Elena Udrea, candidatul PMP. Traian Băsescu a spus că „sfântul Iohannis” a reuşit să-şi cumpere şase case în Sibiu cu banii obţinuţi din meditaţii, iar acum pretinde că este „mare democrat de dreapta” după ce în vara lui 2012 a fost „mână în mână cu Ponta, Antonescu şi Voiculescu” la suspendarea sa.

CITEŞTE ŞI: Ce va face Klaus Iohannis dacă ar fi declarat incompatibil după prezidenţiale: ar demisiona sau nu