Klaus Iohannis, descris de Tatiana Niculescu Bran: Un om LUMINAT, optimist, TIMID

Tatiana Niculescu Bran a anunţat pe Facebook că va fi viitorul purtător de cuvânt al lui Klaus Iohannis. Fostul jurnalist a explicat că aceasta a fost strategia convenită cu preşedintele ales, dar, între timp, a decis să îşi şteargă contul. 

12 dec. 2014, 08:31

Tatiana Niculescu Bran a declarat, într-un interviu pentru Adevarul, că preşedintele ales, Klaus Iohannis, i-a propus să fie purtător de cuvânt înainte de Ziua Naţională. 

Eu m-am îndoit de potrivirea mea pentru acest post şi i-am şi spus că eu sunt de fapt timidă. În acelaşi stil inconfundabil şi care-ţi dă de fapt foarte mult curaj, răspunsul a fost „Şi eu”, adică „şi eu sunt timid” şi „iată, cu toate astea, ne aflăm în aceeaşi barcă”. Şi zic: „dar chiar credeţi că eu aş fi omul potrivit?” Răspunsul a fost iarăşi la fel de scurt şi de precis: „Cred”. Am rămas înţeleşi că eu mă voi gândi timp de o săptămână şi dacă mă hotărăsc, o să fac public această ştire pe care urma să o confirme. M-am perpelit vreo săptămână, apoi luni am făcut cum promisesem şi am anunţat pe pagina mea de Facebook. I-am trimis un e-mail şi atât i-am zis: „Veţi câştiga!”. Nu mă bazam pe nimic decât pe propriul meu entuziasm”, a relatat Tatiana Niculescu Bran episodul nominalizării sale. 

Aceasta a adăugat că aceasta a fost strategia: ca ea să anunţe pe pagina sa de Facebook faptul că preşedintele i-a propus această funcţie şi că ea a acceptat

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis confirmă că Niculescu-Bran va fi următorul purtător de cuvânt al Preşedinţiei

Pe urmă au urmat felul de comentarii, că de ce am făcut aşa, că cine mă cred eu să mă autoproclam purtătoare de cuvânt, că nu se face aşa, că se dă comunicat, se face conferinţă de presă – din ciclul „aşa da, aşa nu„”, a precizat fostul jurnalist.

Între timp, Tatiana Niculescu Bran şi-a sters contul personal de Facebook şi a explicat şi de ce: „Cu ocazia nominalizării mele, micul meu cont personal de Facebook a fost invadat de tot felul de oameni care-mi cer, de exemplu, unii să rezolv rapid problema corupţiei sau mi se trimit CV-uri să fac angajări la Cotroceni. A fost o confuzie generală, dar, sigur, în logica asta postelectorală se întâmplă lucruri hazlii. Eu acolo nu mai pot să mai scriu ce scriam înainte sau să-mi promovez cărţile. Va trebui să creez o pagină de Facebook a purtătorului de cuvânt şi care să fie o ramură a acestei structuri digitale şi nu numai, a Administraţiei Prezidenţiale în ceea ce priveşte comunicarea.”

În ceea ce îl priveşte pe Iohannis, Tatiana Niculescu Bran îl descrie astfel: „Preşedintele este un om foarte aşezat lăuntric şi simţi lucrul ăsta în preajma lui. Eu am o oarecare experienţă de viaţă şi de întâlniri cu diverşi oameni şi am învăţat să recunosc semnele acestei aşezări sufleteşti care merge mai departe de faptul de a fi calm prin natură. Este un om luminat. Adică este un om care are o viziune pe termen lung. Am aşteptat ani de zile acest tip de om politic. Preşedintele este un om optimist. Şi un om politic iremediabil optimist nu poate decât să construiască. Defectele n-aş şti să vi le spun acum pentru că eu l-am votat din admiraţie, din entuziasm şi din încredere. Dacă aş fi avut motive de îndoială, nu l-aş fi votat. Poate dacă mă întrebaţi peste un an sau peste doi ani, am să ştiu pentru că îl voi fi cunoscut de aproape mult mai bine.”