Klaus Iohannis despre achiziţionarea sistemului Patriot: Am lansat o solicitare principială către partea americană

Președintele Klaus Iohannis a precizat, joi, că România a lansat "o solicitare principială" către Statele Unite în legătură cu achiziția unor sisteme de rachete Patriot.

13 iul. 2017, 11:05
Klaus Iohannis despre achiziţionarea sistemului Patriot: Am lansat o solicitare principială către partea americană

„Aceasta este o chestiune care este un pic mai greu de discutat așa în fața publicului general, dar noi am lansat o solicitare principială către partea americană și probabil ați aflat că s-a publicat, cred că ieri, pe site-ul Departamentului (de Stat—n.r.) această notă, care urmează să fie aprobată și mai departe, după care vor începe negocierile și când vom avea un rezultat clar îl vom da publicității”, a declarat șeful statului la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța.

Întrebat cum răspunde vocilor critice pe acest subiect, șeful statului a arătat că nu are „deloc de gând să le răspundă”.

„Acestea sunt chestiuni militare tehnice și militarii o să formuleze atunci când este cazul un punct de vedere”, a subliniat Iohannis, potrivit Agerpres.

La întrebările insistente privind achiziționarea de rachete de tip Patriot, Iohannis a replicat: „Asta o să aflați din comunicate oficiale”.

Departamentul american de Stat a aprobat o posibilă vânzare a unor sisteme de rachete Patriot către România

Departamentul american de Stat a aprobat o posibilă vânzare de sisteme de rachete de apărare Patriot către România în valoare de 3,9 miliarde de dolari, a anunțat marți o agenție a Pentagonului, citată de Reuters.