Klaus Iohannis: „Unde e zăpada? Încălzirea globală nu este o poveste de gazetă”

Preşedintele Klaus Iohannis a participat miercuri la evenimentul organizat cu prilejul închiderii oficiale a campaniei naționale de împădurire „O pădure cât o țară”, care a avut loc în Bolintin-Vale, județul Giurgiu.

16 dec. 2020, 13:19
Klaus Iohannis: „Unde e zăpada? Încălzirea globală nu este o poveste de gazetă”

Klaus Iohannis s-a declarat mulțumit de campania de împădurire.

„O pădure cât o ţară este campania pe care am început-o împreună în această primăvară. Este o campanie în care am crezut de la început. I-am acordat patronajul acestei campanii. Rezultatele arată că nu m-am înşelat. S-au plantat 50 de milioane de puieţi în această campanie.

S-au plantat pe diverse terenuri în zone montane, în zone de câmpie. În jur de 3.000 de parcele s-au plantat de la zero”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Pădurea este aurul de mâine”

„Pădurea nu degeaba se spune că este aurul de mâine. Pădurea este plămânul verde al pământului şi pot să spun că noi în România avem o relaţie specială cu pădurea”, a adăugat preşedintele.

Iohannis a subliniat că este nevoie de a avea un mediu curat pentru a preveni schimbările climatice.

„Putem să renunţăm uşor la carburantul fosil şi să folosim alte surse de energie. Să renunţăm la maşinile pe benzină şi să folosim maşini electrice sau pe hidrogen”, a afirmat preşedintele.

De asemenea, şeful statului a afirmat că următorul Guvern trebuie să dea o atenţie deosebită problemelor legate de protecţia mediului.

„Voi insista ca următorul Guvern să dea o atenţie deosebită şi să creeze structurile adecvate pentru a avea o politică naţională care protejează mediul”, a mai spus Klaus Iohannis.

Iohannis: Seceta şi inundaţiile sunt urmările încălzirii globale

„Vă amintiţi de multiplele inundaţii pe care le-am avut în diverse zone din ţară unde a plouat cum nu a mai plouat şi acestea sunt urmări ale încălzirii globale.

Şi aici stăm în mijlocul lui decembrie şi parcă ar fi noiembrie. Unde e zăpada? E probabil tot un indiciu că încălzirea globală nu este o poveste de gazetă. Este un efect absolut nedorit al dezvoltării industriale”, a adăugat preşedintele.

Klaus Iohannis: „Vreau să construim industrii nepoluante”

„Vreau să avem şi să construim în România industrii performante, industrii nepoluate, industrii inteligente şi o economie circulară – să folosim tot ce poate fi refolosit pentru a proteja mediul şi să ducem în general o viaţă mai sănătoasă. Asta este o provocare pentru Guvernul care se va forma şi pentru următorul”, a mai precizat Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis convoacă Parlamentul luni, la ora 12

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat noul Parlamentul al României pentru data de 21 decembrie 2020.

Componenţa noului Parlament. Câte mandate vor avea PSD, PNL, USR PLUS, AUR şi UDMR

Biroul Electoral Central a anunţat câţi senatori şi deputaţi vor avea în Parlament PSD, PNL, USR PLUS, AUR şi UDMR, singurele formaţiuni care au reuşit să treacă pragul electoral la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Partidul lui Traian Băsescu şi cel al lui Victor Ponta nu vor mai avea reprezentanţi în viitorul Parlament.

Citeşte şi: Tăriceanu: „Iohannis a slăbit poziţia PNL. Cineva trebuia să-i spună, dar sunt toţi preş în faţa lui”

Declaraţia lui Călin Popescu Tăriceanu vine în contextul în care Ludovic Orban a fost obligat să își dea demisia din postul de premier, ca urmare a rezultatului extrem de slab de la alegerile parlamentare, în ciuda campaniei făcute și de Iohannis, fapt ce l-ar fi determinat pe preşedinte să-i retragă sprijinul premierului demisionar.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă (AUR): „Iohannis trebuia să fie recunoscător PSD-ului. Oricum, s-ar putea să scăpăm şi de PSD”