Klaus Iohannis stă într-un apartament de lux în Primăverii pe durata campaniei. Proprietar e şeful BMW România

Klaus Iohannis locuieşte pe durata campaniei electorale într-un imobil, care valorează cât cele şase case ale sale, în cel mai select cartier al Capitalei: Primăverii. Apartamentul de aproximativ 240 de metri pătraţi i-a fost pus la dispoziţie de şeful BMW România, Michael Schmidt, un apropiat al candidatului ACL la prezidenţiale.

RomaniaTV.net
10 oct. 2014, 09:09
Klaus Iohannis stă într-un apartament de lux în Primăverii pe durata campaniei. Proprietar e şeful BMW România

Klaus Iohannis a decis ca, în perioada în care stă în Bucureşti, să locuiască într-un imobil din cartierul Primăverii. Astfel, a închiriat aici un apartament de lux de la nimeni altul decât şeful Automobile Bavaria România, Michael Schmidt. O recunoaşte chiar administratorul imobilului în care locuieşte Klaus Iohannis. El le-a declarat jurnaliştilor România TV că prezidenţiabilul PNL-PDL locuieşte într-un apartament de peste 200 mp de două săptămâni, dar nu petrece prea mult timp acolo, fiind mai mereu plecat în campanie. 

Imobilul cu 6 etaje în care locuieşte acum Klaus Iohannis este catalogat pe siteurile de specialitate drept unul dintre cele mai luxoase din Capitală. Cei care vor sa locuiasca aici trebuie sa scoata bani grei din buzunar. Apartamentul se află la etajul 1 al unui bloc construit în anul 2004 și valorează, potrivit jurnaliștilor de la Antena 3, nici mai puţin decât 1,5 milioane de euro. 

Potrivit agenţilor imobiliari, chiriile în zona Primăverii variază între 1.300 euro, pentru un apartament nemobilat, şi 1.700 – 2,500 euro, pentru o locuinţă mobilată, de peste 200 mp. 

“Sunt şase locuinţe, dar ele toate la un loc sunt cât un apartament în Bucureşti”, spunea Iohannis despre averea sa, într-o emisiune de televiziune. Dar Iohannis nu a precizat atunci că este vorba de un aparament cu suprafața cât 10 garsoniere, situat în cartierul de vile de lux al Capitalei.

Locuința îi aparține lui Michael Schmidt, directorul Automobile Bavaria România, iar acesta l-a închiriat Partidului Naţional Liberal pentru suma de 500 de euro pe lună.

Relaţia lui Michael Schmidt şi a firmei pe care o conduce cu prezidenţiabilul Klaus Iohannis este mai veche. BMW i-a oferit, încă din 2007, lui Iohannis, primar al Sibiului, dreptul de a folosi gratuit un automobil de lux. Scandalul limuzinelor BMW a izbucnit în momentul în care Klaus Iohannis, devenit preşedinte al PNL, a început să folosească maşina şi în deplasările de partid. Pentru a închide scandalul, conducerea PNL a decis să îi închirieze, din banii partidului, în ciuda problemelor financiare, o altă maşină. Desigur, tot BMW. Acum, limuzina este în garaj, pentru că Iohannis foloseşte maşina de protocol de la SPP.

Legăturile dintre şeful BMW şi Klaus Iohannis nu se opresc aici. Cei doi au în comun o altă persoană, jurnalistul Emil Hurezeanu. Asociat cu Michael Schmidt în firma care administrează afacerile importatorului BMW la Sibiu, Hurezeanu este şi un apropiat al lui Iohannis, căruia de altfel i-a şi prezentat, la lansare, programul de prezidenţiabil.
Michael Schmidt, actualul şef al Automobile Bavaria România, a emigrat în Germania în 1981 şi a revenit în ţară după Revoluţie.