Klaus Iohannis, despre cazul lui Sebastian Ghiţă, la întâlnirea cu preşedintele Serbiei: Nu e treaba preşedinţilor UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe omologul său sârb, Aleksandar Vučić, pe agenda discuţiilor fiind cooperarea bilaterală dintre cele două state, dar şi modalităţile de sprijin din partea României al procesului de aderare a Serbiei la UE.

RomaniaTV.net
08 mart. 2018, 11:10
Klaus Iohannis, despre cazul lui Sebastian Ghiţă, la întâlnirea cu preşedintele Serbiei: Nu e treaba preşedinţilor UPDATE

UPDATE.  Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat, joi, solicitat să comenteze situaţia în care află Sebastian Ghiţă, că procedurile sunt în curs, iar cei responsabili îşi fac treaba, afirmând că „aşa funcţionează o justiţie independentă”.

„Nu. Mi s-a răspuns că procedurile sunt în curs şi că îşi fac treaba. Asta este. Aşa funcţionează o justiţie independentă”, a declarat preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu preşedintele Camerei Deputaţilor, solicitat să precizeze dacă a primit un răspuns legat de situaţia în care se află Sebastian Ghiţă.

Klaus Iohannis a declarat joi, după întâlnirea cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, că nu este problema şefilor de stat să discute situaţia unui fugar, precum Sebastian Ghiţă, dar totuşi a ridicat această problemă ştiind că presa va fi interesată, potrivit Mediafax.

„Nu am discutat (n.r.: despre cazul Sebastian Ghiţă), dar l-am întrebat auzind că sunteţi interesaţi, şi mi-a spus ca nu ştie. Nu e treaba preşedinţilor să se ocupe de cei care care fug de justiţia românească”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

La rândul său, Aleksandar Vučić, preşedintele Serbiei, a spus că l-a întrebat pe ministrul Justiţiei din ţara sa şi aşteaptă un răspuns.

„Nu am prea multe date în acest sens, dar organizaţiile juridice se ocupă de această chestiune. Când preşedintele m-a întrebat, am întrebat şi eu ministrul Justiţiei din Serbia şi vom primi în cursul zilei de azi un răspuns”, a declarat Aleksandar Vučić.