Klaus Iohannis, despre întâlnirea dintre şeful Poliţiei Române şi clanul Duduianu: „Am cerut explicaţii ministrului Afacerilor Interne”

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri seara, la Palatul Cotroceni, dacă Marcel Vela și șefii din Poliție care s-au întâlnit cu interlopii clanului Duduianu, ar trebui să demisioneze. Președintele a declarat că îi va cere lui Marcel Vela să vină public cu explicații pentru întâlnirea din miez de noapte dintre șefii Poliției și membrii clanului Duduianu.

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 15:21
Klaus Iohannis, despre întâlnirea dintre şeful Poliţiei Române şi clanul Duduianu: „Am cerut explicaţii ministrului Afacerilor Interne”

Cred că aceste chestiuni pot fi explicate de cei în cauză: de șefii Poliție, de șefii MAI, atunci se vor lămuri lucrurile și în spațiul public. Am cerut explicații ministrului Afacerilor Interne, cu mult timp înainte să se publice acele imagini. Nu este rolul meu să spun ce s-a întâmplat acolo. Am să le solicit (miniștrilor n.r.) să vă explice ceea ce s-a întâmplat acolo”, a spus Klaus Iohannis.

Ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a lui Emi Pian. Interlopul decedat era depus de trei zile la domiciliu, nu la o capelă, aşa cum prevede legea şi, în plus, toate normele de protecţie anti-COVID-19 erau încălcate.

Marcel Ciolacu, anunţ de ultimă oră despre moţiunea de cenzură: În două zile anunţăm când se va vota 

Klaus Iohannis: „Moţiunea e depusă cam în bătaie de joc, e total neavenită”

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj Parlamentului în cazul moțiunii de cenzură, care urmează să fie votată în viitorul apropiat.

Această moțiune este prima de la Revoluție încoace care se depune cam în bătaie de joc. Dar este adevărat că eu nu-mi doresc să treacă această moțiune. Suntem în pandemie și criză economică și oricum avem alegeri, probabil în câteva săptămâni. Ce rost are? Nu cred că PSD își dorește să preia puterea

E prima moțiune de cenzură depusă în sesiune extraordinară, cam în bătaie de joc de PSD și toată lumea știe că eu nu îmi doresc să treacă.

Oricum avem alegeri peste 3 luni. Sper să fie suficientă înțelepciune în Parlament ca să nu treacă moțiunea. E total neavenită, izvorâtă din cinismul PSD„, a declarat Klaus Iohannis.