Klaus Iohannis, despre intrarea României în Spațiul Schengen. Când se va elimina viza pentru SUA

Klaus Iohannis a vorbit marți, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, despre intrarea României în Spațiul Schengen și despre vizele Waiver pentru Statele Unite ale Americii.

05 iul. 2022, 20:04
Klaus Iohannis, despre intrarea României în Spațiul Schengen. Când se va elimina viza pentru SUA

Klaus Iohannis, despre intrarea României în Spațiul Schengen. Șeful statului spune că „există semne pozitive”, în ceea ce privește intrarea în Spațiul Schengen. „În ce privește Schengen, pot să vă confirm că am avut o activitate foarte intensă pe această zonă. Încercă să revigorăm discuția. există câteva semne pozitive”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre posibilitatea de a deveni următorul secretar general NATO. „Aș analiza foarte serios propunerea”

În schimb, despre vizele pentru SUA, șeful statului spune că nu ar fi de interes pentru foarte mulți români. „Vizele pentru America: asta nu cred că este o problemă care îi preocupă pe foarte mulți români. Din păcate, regulile sunt destul de stricte și momentan România nu le îndeplinește. Rata de refuz la viză este mult mai mare decât limita la care poate să înceapă discuția. MAE lucrează pe această speță”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, avertisment pentru români despre criza economică. „E important să ne pregătim pentru aceste vremuri complicate”

Klaus Iohannis a susținut, marți, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă, în care a avertizat, marţi, că România traversează „vremuri complicate”, iar Guvernul trebuie să ia în continuare măsuri în sprijinul populaţiei vulnerabile deoarece „criza energetică nu s-a terminat”. „Aceste crize nu au fost generate de noi, în speţă de Rusia care a atacat Ucraina şi a provocat criza energetică şi celelalte crize. Mi-aș fi dorit să am numai vești pozitive, însă aceste crize nu au fost generate de noi, ci de alții, în speță de Rusia care a atacat Ucraina și a provocat criza energetică și toate celelalte crize. Trebuie să avem răbdare și Guvernul să ia măsurile cele mai înțelepte”, a declarat Klaus Iohannis.