Klaus Iohannis, despre învestirea noului Guvern de la Chişinău: Un pas în depăşirea crizei politice din Moldova

Președintele Klaus Iohannis afirmă că învestirea noului Guvern în Republica Moldova reprezintă un pas important în depășirea crizei politice de aici, punctând că stabilitatea acestei țări este importantă pentru România și UE.

21 ian. 2016, 08:15
Klaus Iohannis, despre învestirea noului Guvern de la Chişinău:  Un pas în depăşirea crizei politice din Moldova

„Prin învestirea noului Guvern, care își declară prioritară opțiunea proeuropeană, Republica Moldova a realizat un pas important în depășirea crizei politice. Stabilitatea acestui stat este importantă atât pentru România, cât și pentru Uniunea Europeană”, spune șeful statului, în mesajul referitor la situația din Republica Moldova publicat de Administrația Prezidențială.

Citeşte şi: VIOLENŢE la Chişinău după învestirea noului Guvern. Protestatarii au luat cu asalt Parlamentul. Cel puţin 10 răniţi

În opinia sa, noul Guvern de la Chișinău are foarte mult de lucru în perioada următoare, reforme importante fiind necesar să fie demarate și realizate.

„Urmăresc cu atenție evoluția de pe scena politică de la Chișinău și îi asigur pe partenerii noștri de întregul sprijin al României”, arată Iohannis.

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat, miercuri, programul de activitate al Guvernului și lista Cabinetului de miniștri în frunte cu premierul Pavel Filip, scrie Agerpres.

Miercuri seară, mii de persoane au protestat în fața clădirii Parlamentului de la Chișinău, în urma învestirii Guvernului condus de Pavel Filip.