Klaus Iohannis, despre numirea lui Ionuţ Mişa la ANAF: Am rămas puţin nedumerit

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că a rămas nedumerit când a aflat că Ionuţ Mişa a fost numit şef al ANAF, dar speră ca acesta să îşi facă treaba.

RomaniaTV.net
28 mart. 2018, 15:45
Klaus Iohannis, despre numirea lui Ionuţ Mişa la ANAF: Am rămas puţin nedumerit

„Am rămas puţin nedumerit când am aflat, în rest sper să îşi facă treaba”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, legat de numirea lui Ionuţ Mişa la ANAF, scrie Mediafax.

Întrebat dacă Mişa va putea rezolva problema colectării, preşedintele a răspuns: „vom vedea în timp relativ scurt”.

Decizia privind numirea fostului ministru de Finanţe Ionuţ Mişa în funcţia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, semnată de premierul Viorica Dăncilă, a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Ionuţ Mişa a fost ministru al Finanţelor înaintea lui Eugen Teodoriovici, iar la schimbarea din ianuarie 2018, Mişa a declarat: „Un mandat greu cu foarte multe provocări, cu multe măsuri din programul de guvernare de realizat. Bănuiesc că aţi văzut situaţia centralizată. E ministerul care a realizat cele mai multe măsuri din programul de guvernare”.

Ionuţ Mişa este considerat a fi artizanul Revoluţiei Fiscale, anterior numirii sale ca ministru de Finanţe, în 2017, ocupând funcţia de director al Direcţiei Marii Contribuabili din cadrul ANAF.

Ionuţ Mişa, noul şef al Fiscului. ANAF, restructurat din temelii. 24 de şefi au fost puşi pe liber