Klaus Iohannis, despre OUG privind măsurile fiscale: Un impact negativ în economie, pentru că nu au fost pregătite

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, referitor la ordonanţa de urgenţă cu privire la măsurile fiscale anunţate de ministrul Finanţelor, că astfel de măsuri au clar un impact negativ în economie prin faptul că nu au fost pregătite, subliniind că speră că s-a înţeles apelul său ca guvernanţii să reia discuţia şi să vină cu un pachet de măsuri explicabile.

RomaniaTV.net
21 dec. 2018, 13:06
Klaus Iohannis, despre OUG privind măsurile fiscale: Un impact negativ în economie, pentru că nu au fost pregătite

„Eu am spus din prima zi că astfel de măsuri au clar un impact negativ în economie deja, prin faptul că nu au fost pregătite. Nu a existat o pregătire, nu a existat transparenţă, nu a existat dialog cu mediul de afaceri şi nu a existat o explicare a necesităţii acestor măsuri şi, în acest fel, este clar că ce are de suferit este locaţia economică România. Deci, atractivitatea pentru investitori creşte sau scade în funcţie de siguranţa mediului economic. Eu îmi doresc pentru România o atractivitate mare. Pentru economia românească este foarte important să fie o locaţie economică atractivă, să-şi dorească firmele şi străine şi româneşti să-şi dezvolte afacerile în România. Ori dacă de la nivel de guvern apar pe nepusă masă, de azi pe mâine, cu o săptămână înainte de sfârşitul anului, măsuri cu un impact profund în economie, atunci cu siguranţă mulţi investitori vor sta să se gândească dacă este cazul sau nu să continue sau să meargă să dezvolte o afacere în România”, a afirmat Iohannis, la conferinţa comună cu Sebastian Kurz, cancelarul austriac.

El a spus că speră că Guvernul a înţeles să reia discuţia şi să vină cu un pachet cu un fundament solid.

„Este foarte păcat că încă nu se înţelege la nivel guvernamental acest lucru, pentru că România este o locaţie economică cu un potenţial mare. Asta înseamnă locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite pentru români. Dacă punem asta în pericol, înseamnă că suntem pe calea total greşită. Apelul meu a fost spre Guvern şi sper că s-a înţeles aşa, să se reia discuţia cu partenerii, să se refacă analiza şi să se vină cu un pachet de măsuri care sunt explicabile, care au un fundament solid, care pot fi puse în practică fără a periclita economia românească”, a adăugat Iohannis. 

Citeşte şi: Ordonanţa care instituie „taxa pe lăcomie” nu se află pe ordinea oficială a şedinţei Guvernului de vineri