Klaus Iohannis despre pragul la abuzul în serviciu: Aştept cu mare interes deznodământul

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul întâlnirii avute la Washington cu membri ai comunității românilor din SUA, întrebat despre pragul la abuzul în serviciu, că nu și-a revizuit punctul de vedere și ''așteaptă cu mare interes deznodământul''.

RomaniaTV.net
08 iun. 2017, 08:18
Klaus Iohannis despre pragul la abuzul în serviciu: Aştept cu mare interes deznodământul

Aflat la o întâlnire cu membri ai comunității românilor din Washington D.C., organizată la Ambasada României din capitala SUA, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu şi-a schimbat punctul de vedere în ceea ce priveşte pragul la abuzul în serviciu:

‘Eu m-am exprimat la această chestiune și nu mi-am revizuit punctul de vedere, dar cu siguranță specialiștii în Drept vor dezbate această chestiune și, după cum se aude, și din partea Guvernului vor veni propuneri. Aștept cu mare interes deznodământul”, a spus șeful statului.

Curtea Constituțională a decis, zilele trecute, că este la latitudinea Parlamentului să impună un prag în cazul abuzului în serviciu, după ce a discutat excepția de neconstituționalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracțiunea de abuz în serviciu.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, miercuri, că în cazul infracțiunii de abuz în serviciu se va stabili un prag valoric „rezonabil”, în urma unor dezbateri la care vor participa specialiști în drept și reprezentanți ai societății civile.

De asemenea, prim-ministrul Sorin Grindeanu a declarat miercuri că Executivul va aștepta motivarea Curții Constituționale la decizia dată cu o zi în urmă referitoare la abuzul în serviciu, menționând că a avut deja o discuție în acest sens cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

„Acest proiect de lege, nu ordonanță, nu altceva, acest proiect de lege care va primi avizul Guvernului trebuie să se refere strict la deciziile Curții Constituționale”, a precizat premierul, adăugând că a avut o discuție pe acest subiect cu ministrul Justiției, după decizia CCR.