Klaus Iohannis, despre preţul la carburanţi: „Până la urmă, și 50 de bani sunt 50 de bani!”

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, că a identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare a preţului carburanţilor, în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă.

23 iun. 2022, 15:23
Klaus Iohannis, despre preţul la carburanţi: „Până la urmă, și 50 de bani sunt 50 de bani!”

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat că Guvernul o să compenseze cu 50 de bani prețul la combustibil, iar Klaus Iohannis a comentat măsura. „Reducerea accizelor este aparentă. În realitate nu este din cauza legislației europene. E ușor dacă vrei să le crești. Celelalte instrumente sunt cele naționale: să se umble la TVA, la sprijin bugetar…. În situația și la noi cum au crescut prețurile destul de mult sigur că Guvernul a ajuns la această concluzie, la cât se poate. Am discutat ieri cu premierul. Atât cât se poate este corect să se facă. Până la urmă și 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai! Pentru cei din transporturi se simte la sfârșitul lunii. Premierul mi-a dat asigurări că această sumă poate fi suportată de buget”, a spus Iohannis.

Scandal în coaliție: PSD nu este de acord cu măsura lui Nicolae Ciucă privind compensarea combustibilului
Ciucă, după anunţul referitor la preţul carburanţilor: Măsurile nu afectează bugetul de investiţii. Guvernul va păstra ţinta de 7% din PIB pentru investiţii

Premierul Nicolae Ciucă a precizat, după anunţul referitor la soluţia de compensare a preţului carburanţilor, că aceste măsuri nu afectează bugetul de investiţii şi că Guvernul va păstra ţinta de 7% din PIB pentru investiţii.

Măsurile pe care noi le luăm şi care fac parte dintr-un mecanism eficient pentru următoarele 3 luni nu afectează în niciun fel bugetul de investiţii.

Şeful Executivului a subliniat că Guvernul va păstra ţinta de 7% din PIB pentru investiţii, respectiv 88 de miliarde de lei. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, că a identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare a preţului carburanţilor, în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă. Jumătate din această reducere va fi decontată de stat iar mecanismul prin care se asigură stabilitatea preţurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni. Impactul bugetar este de 2 miliarde de lei.

Klaus Iohannis, decizii importante pentru români la Summitul Euro UPDATE: „Trebuie accelerat procesul de aderare pentru Balcanii de Est”