Klaus Iohannis, despre protestele din Sănătate: Această chestiune trebuie rezolvată de Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, cu privire la protestele unor angajaţi din sistemul sanitar, că Guvernul ar trebui să aibă o gândire unitară şi să rezolve această chestiune.

18 apr. 2018, 09:34
Klaus Iohannis, despre protestele din Sănătate: Această chestiune trebuie rezolvată de Guvern

„Aici se vede că nu există o gândire unitară la nivel de Guvern şi este păcat. Ar trebui să se formeze una. Această chestiune trebuie rezolvată de Guvern, nu poate fi aruncată în curtea absolut nimănui. Legislaţia este aşa cum este (…) şi apare instabilitate, apare neclaritate şi toate acestea duc la mişcări sociale care nu îmbunătăţesc absolut deloc climatul social. Până la urmă, statul funcţionează bine dacă există un climat social calm. Dacă toată lumea protestează, toată lumea schimbă legi, toată lumea vrea să arate că ştie mai bine, rezultatul este un declin”, a spus Iohannis, la Parlament.

Noi proteste în sănătate. Oamenii sunt nemulţumiţi de salariile primite

În ultima perioadă, au avut loc proteste în mai multe spitale din ţară, cadrele medicale fiind nemulţumite că le-au fost micşorate sporurile şi astfel le-au scăzut veniturile cu câteva sute de lei, diminuările putând ajunge până la 1.300-1.500 de lei.

Preşedintele Iohannis a participat, miercuri, la sesiunea de deschidere a primului Summit parlamentar al Formatului Bucureşti (B9).