Klaus Iohannis, despre scandalul privind „azilele groazei”: „Cred că demisiile politice au fost suficiente pentru moment”

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut noi declarații cu privire la scandalul privind "azilele groazei".

17 iul. 2023, 20:10
Klaus Iohannis, despre scandalul privind „azilele groazei”: „Cred că demisiile politice au fost suficiente pentru moment”

Demisiile celor doi miniștri, Marius Budăi și Gabriela Firea, sunt suficiente pentru moment, spune Klaus Iohannis, în contextul în care au fost lansate acuzații și i s-a cerut demisia și adresa Ralucăi Turcan, care a condus ministerul Muncii în mandatul premierului Florin Cîțu.

În opinia lui Klaus Iohannis, important e să fie găsite toate persoanele vinovate pentru neregulile descoperite în azilele groazei. Cât despre ministrele care vor prelua portofoliile de la Ministerul Muncii și al Familiei, Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero, probabil acestea vor depune miercuri jurământul.

Citește și Klaus Iohannis a promulgat legea. Schimbare majoră pentru şoferi din acest weekend, ce noutăţi vin în Cod Rutier 2023

Iohannis: „Cred că demisiile politice au fost suficiente pentru moment”

„Acum cred că demisiile politice au fost suficiente pentru moment. Este importantă să fie găsite toate persoanele care efectiv s-au făcut vinovate de grozăviile care au fost descoperite. Pe de altă parte, acele două portofolii așteaptă noi titulari. Premierul m-a informat despre intenția de a propune două persoane și probabil miercuri vor depune jurământul”, a declarat Klaus Iohannis, înainte de a participa la Summitul UE – CELAC.

Simona Bucura-Oprescu a fost propusă pentru ministerul Muncii, iar la ministerul Familiei, PSD a propus-o pe Natalia Intotero. Preşedintele Klaus Iohannis a făcut aceste declarații înainte de reuniunea UE – CELAC, la care participă luni şi marţi.

Este al treilea Summit Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (UE – CELAC) care se desfășoară la la Bruxelles, primul de acest fel în ultimii opt ani. Reuniunrea are drept scop principal relansarea parteneriatului UE – CELAC, în contextul evoluţiilor geopolitice internaţionale complexe, influenţate inclusiv de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, arată Administrația Prezidențială.

Citește și Când încep antrenamentele piloţilor ucraineni pe aeronavele F16. Klaus Iohannis: „La sfârşitul acestei veri şi va fi un proiect care va ţine foarte mult”

Parteneriatul reînnoit se va axa în mod prioritar pe conectivitate sustenabilă, sprijinirea tranziţiei verzi şi a digitalizării, creşterea rezilienţei lanţurilor valorice de pe cele două continente, reafirmarea importanţei multilateralismului, a principiilor Cartei ONU, a bunei guvernanţe şi a valorilor democratice. Şeful statului susţine importanţa cooperării UE – CELAC pentru gestionarea noilor provocări globale, a crizelor complexe cu care se confruntă ambele regiuni, dar şi a noilor oportunităţi de dezvoltare care pot fi fructificate printr-o cooperare mai aprofundată.