Klaus Iohannis, discuţii cu Viorica Dăncilă, la Cotroceni. Preşedintele a cerut demiterea a doi miniştri. Ce răspuns a dat premierul

Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o, joi, la Palatul Cotroceni pe Viorica Dăncilă. Surse politice citate de România TV au declarat că şeful statului i-a cerut premierului Dăncilă să-i demită de Carmen Dan de la Ministerul de Interne şi pe Teodor Meleşcanu, de la Ministerul Afacerilor Externe, pentru modul în care a fost organizat votul la europarlamentare atât în ţară, cât şi în străinătate, unde mii de români din Diaspora nu au putut vota, deşi au aşteptat la cozi în faţa secţiilor de votare ore bune. De asemenea, cei doi oficiali au discutat şi despre propunerile Vioricăi Dăncilă pentru ministrul Justiţiei, cel al Românilor de Pretutindeni şi la Ministerul Fondurilor Europene. 

RomaniaTV.net
30 mai 2019, 08:46
Klaus Iohannis, discuţii cu Viorica Dăncilă, la Cotroceni. Preşedintele a cerut demiterea a doi miniştri. Ce răspuns a dat premierul

Discuţia preşedintelui Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă a durat aproximativ 30 de minute. Întâlnirea dintre cei doi oficiali a avut loc în contextul în care şeful statului a sunat-o pe Viorica Dăncilă şi a chemat-o la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre remanierea Guvernului. 

Surse politice citate de România TV au declarat că şeful statului i-a cerut premierului Dăncilă să-i demită de Carmen Dan de la Ministerul de Interne şi pe Teodor Meleşcanu, de la Ministerul Afacerilor Externe. Aceleaşi surse au precizat că premierul i-ar fi spus şefului statului că „de principiu” este de acord cu schimbarea lui Carmen Dan, dar că vrea să aibă înainte şi o discuţie în forurile de conducere ale PSD. În ceea ce-l priveşte pe Teodor Meleşcanu, Viorica Dăncilă nu vrea schimbarea acestuia fără acceptul ALDE. Portofoliul de la MAE i-a revenit ALDE şi doar conducerea partidului lui Tăriceanu poate decide schimbare lui, i-ar mai fi spus Dăncilă. 

De asemenea, sursele citate de România TV au mai declarat că şeful statului i-ar fi spus premierului că nu este de acord cu numirea lui Titus Corlăţean în funcţia de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. 

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut şi miercuri demiterea ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, şi a ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru modul în care au fost organizate alegerile europarlamentare, mai ales în străinătate, unde mii de oameni au stat la coadă pentru a vota. 

Tot miercuri, premierul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice şi miniştri ai Justiţiei, Fondurilor Europene şi Românii de Pretutindeni.

Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlăţean, pentru Ministerul Justiţiei Ana Birchall,  pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deţinut acest portofoliu.