Klaus Iohannis, apel la populaţie în contextul COVID-19: Așa vom avea sărbători fără restricții suplimentare

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa ca până în primăvară să terminăm cu pandemia de COVID-19. De asemenea, şeful statului i-a îndemnat pe români să petreacă cumptat de Sărbători, să respecte regulile pentru a evita îmbolnăvirea cu noul coronavirus. Un vaccin anti-covid ar putea ajunge în România abia anul viitor.

29 nov. 2020, 11:54
Klaus Iohannis, apel la populaţie în contextul COVID-19: Așa vom avea sărbători fără restricții suplimentare

Klaus Iohannis a avertizat, după o vizită la call-centerul DSP București de pe Arena Naţională, că dacă românii nu vor respecta normele și legile ar putea fi impus restricții suplimentare.

”Am găsit mulți oameni tineri, în putere, am vorbit cu mulți dintre ei. Mulți sunt voluntari, studenți la medicină. Am găsit și medici rezidenți, și medici școlari, și medici de la DSP. Lucrurile merg foarte bine în call-center. Toți voluntarii sunt bine pregătiți, au abordare calmă, profesionistă, îi calmează pe oamenii care au problemele lor, dacă sunt bolnavi și sunt infectați. Îi felicit pe toți”, a declrat şeful statului.

Klaus Iohannis a făcut un apel la solidaritate cu personalul medical care „lucrează enorm pentru a trece România peste această pandemie” şi cu voluntarii.

„Putem să observăm, în ultimele zile, că măsurile de restricție care au fost luate dau primele rezultate. Numărul de noi infectări nu au mai crescut, suntem pe un platou. Vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate, mulți ajung în stare gravă sau foarte gravă. Medicii fac minuni, dar, haideți, să fim solidari. Solidari cu miile de voluntari, de medici care lucrează enorm pentru a trece România peste această pandemie. Suntem chiar obligați să fim solidari și să respectăm normele, pentru că salvăm vieți”, a completat Iohannis.

Preşedintele a precizat că prin respectarea măsurilor care sunt impuse acum, românii vor putea avea sărbători de iarnă „fără restricţii suplimentare”.

„Așa vom avea sărbători fără restricții suplimentare. Toată lumea își dorește să revină la normalitate, iar după vaccinare să terminăm cu această pandemie, poate până în vara anului viitor vom termina cu ea”, a spus Klaus Iohannis, după vizita la call centerul DSP Bucureşti.