Klaus Iohannis, despre vaccinul anti-COVID: „Poate reușim până în vara anului viitor să scăpăm de tot de această pandemie”

Președintele Klaus Iohannis a declarat duminică, după o vizită la call-center al DSP, că România speră să aibă primele doze de vaccin anti-coronavirus până la începutul anului viitor.

29 nov. 2020, 12:05
Klaus Iohannis, despre vaccinul anti-COVID: „Poate reușim până în vara anului viitor să scăpăm de tot de această pandemie”

Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa ca vaccinul anti-COVID să ajungă în România la începutul anului viitor şi „poate reușim până în vara anului viitor să scăpăm de tot de această pandemie”.

Şeful statului a amintit că guvernul a aprobat zilele trecute strategia de vaccinare anti-COVID-19.

Klaus Iohannis a explicat că, în cel mai bun caz, primi români vor primi vaccinul în ianuarie-februarie, iar livrarea tranșelor va continua până când sunt aduse toate.

”Din media internațională ați aflat că sunt deja pregătite primele tranșe de vaccin și sperăm să le avem la începutul anului viitor. Primii vor fi medicii, pentru ca să-și poată continua munca făcută cu dărurire”, a completat şeful statului.

 

Cine va primi vaccinul anti-COVID

Vaccinarea în masă, a restului populației, care nu este în rândul categoriilor prioritate, se va produce probabil în primăvară, a mai declarat şeful statului.

Şi premierul Ludovic Orban a vizitat în urmă cu patru săptămâni call-centre-ul DSP Bucureşti pentru a le mulţumi voluntarilor de la Medicină care răspundeau cetăţenilor care au nevoie de informaţii.

”Am făcut o vizită să le mulţumim voluntarilor studenţi la Medicină care ne ajută în call-centerele care asigură interacţiunea cu cetăţenii, în bătălia contra covid. Aici este organizat un call-center cu 72 de posturi, prin care se comunică cu cetăţenii municipiului Bucureşti, persoane diagnsticte pozitiv, se efectuază anchete pidemiologice şi se asigură o comunicare cu cei care au nevoie de informaţii”, a declarat atunci premierul Ludovic Orban.

Acesta a precizat că este un call-center suplimentar faţă de cele care există deja.

”Creşterea ratei de răspuns a fost obiectivul pe care l-am urmărit în mod constant. (…) Sigur că este foarte greu să răspunzi la mii de apeluri, dar s-au făcut îmbunătăţiri”, a mai declarat Orban, care a precizat că, în timp, obiectivul este de a se putea răspunde la toate apelurile.

Citeşte şi: Dansatoarea Emy nu s-a prezentat la DSP, ca să semneze contractul de muncă. Anunţul şefei DSP Bucureşti