Klaus Iohannis: Economia îşi revine treptat şi avem perspectiva unei creşteri consolidate în anii următori

Klaus Iohannis a vorbit, marţi, într-o intervenție în cadrul evenimentului "Topul Național al Firmelor 2020", despre situaţia economică a României în contextul pandemiei COVID-19. "Ştiu că aţi depus eforturi consistente pentru a vă menţine angajaţii sănătoşi şi afacerile funcţionale", le-a transmis şeful statului antreprenorilor, afirmând că "economia îşi revine treptat".

17 nov. 2020, 18:31
Klaus Iohannis: Economia îşi revine treptat şi avem perspectiva unei creşteri consolidate în anii următori

Klaus Iohannis: Economia își revine treptat și avem perspectiva unei creșteri consolidate în anii următori

”Epidemia de COVID-19 reprezintă o provocare pentru întreprinzători, autorităţi şi pentru societate în general. Este de datoria noastră, a tuturor, să depunem eforturi, să recuperăm economic şi să trecem într-o nouă etapă de dezvoltare, mai puternică şi mai sustenabilă, axată pe investiţii, digitalizare, inovare, dar şi protecţia mediului. Este îmbucurător faptul că scăderea economică accentuată din trimestrul II al acestui an a fost stopată, sectorul industrial şi comerţul intrând într-o etapă de redresare”, a declarat Iohannis, la începutul evenimentului ”Topul Naţional al Firmelor 2020”, conform Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Iohannis a dat asigurări că „economia își revine treptat și avem perspectiva unei creșteri consolidate în anii următori„.

Performanțele mediului de afaceri sunt esențiale pentru dezvoltarea noastră economică. Avem nevoie de companii puternice în România, care să susțină investiții inteligente și să creeze locuri de muncă bine plătite. Datele ne arată o creștere consistentă a capitalului privat românesc, precum și a numărului de companii cu cifre de afaceri de zeci de milioane de euro anual.

În acest sens, pentru succesul revenirii economice, vocea oamenilor de afaceri este deosebit de importantă. Elaborarea politicilor economice trebuie să se bazeze pe consultarea tuturor părților implicate și să ofere încredere, prin măsuri cât mai bine fundamentate, transparente și predictibile. România nu își poate permite pași greșiți în cursa relansării și competitivității economice„, a spus mai Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Florin Cîţu anunţă revenire economiei României. În trimestrul 3 economia a crescut cu 5,6%

INS: România a înregistrat o creştere economică de 5,6% în trimestrul 3, comparativ cu trimestrul anterior

Produsul Intern Brut al României a crescut cu 5,6% în trimestrul 3, pe seria ajustată sezonier, comparativ cu trimestrul anterior, potrivit datelor semnal anunţate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

„În trimestrul III 2020, comparativ cu trimestrul anterior, Produsul Intern Brut a crescut cu 5,6%. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019 Produsul Intern Brut a înregistrat o scădere cu 6%. În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2019, Produsul Intern Brut a scăzut cu 4,6%”, arată  INS, citat de news.ro.